Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală din Timişoara au efectuat zilele trecute o serie de controale în trafic. Oamenii legii au verificat şoferii care circulă prin zona Spitalului Judeţean, acordând o atenţie specială conducătorilor auto care blochează accesul ambulanţelor.

„Acţiunea a fost organizată ca urmare a sesizărilor primite atât de poliţiştii locali cât şi de rutierişti de la cetăţeni, dar şi de la reprezentanţii unităţilor spitaliceşti menţionate, care sunt afectate în preluarea cazurilor grave ca urmare a faptului că unii şoferi nu respectă semnele de circulaţie şi practic blochează intrările şi circulaţia ambulanţelor. Spre exemplu, în numai două ore au fost aplicate un număr de 32 de colante autoadezive pe parbrizele autovehiculelor depistate oprite sau staţionate intrând sub incidenţa indicatorului care restricţionează acest lucru, conducătorii auto ai acestora urmând a se prezenta pentru aplicarea măsurilor de sancţionare, iar alţi 21 de conducători auto care s-au prezentat la faţa locului au fost deja sancţionaţi,”  a transmis Poliţia Locală.

Amenda pentru astfel de încălcări ale legislaţiei se încadrează între 290 lei şi 725 lei, şi 2 sau 3 puncte penalizare la permis în funcţie de fapta comisă, respectiv oprire, staţionare, conform OUG 195/2002.

Sursă: press alert

Daiana Roşca