Pentru o zi, Reşiţa a fost capitala României

300

Prim-ministrul Sorin Grindeanu și viceprim-ministru Sevil Shhaideh, dar şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea sau secretarul general al PSD, Marian Neacşu au fost prezenţi astăzi la Reşiţa, la invitaţia preşedintelui PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă.

Delegaţia guvernamentală s-a întâlnit cu toţi factorii decizionali din judeţ: parlamentari, consilieri judeţeni, primari, viceprimari şi conducerile serviciilor publice deconcentrate. S-a discutat, în principal, despre oportunităţile pe care le aduce Programul Național de Dezvoltare Locală, dar au fost abordate şi alte probleme ale judeţului Caraş-Severin, cum ar fi infrastructura rutieră precară. Ion Mocioalcă le-a mulţumit invitaţilor pentru disponibilitatea de a sprijini dezvoltarea judeţului Caraş-Severin.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu a solicitat sprijin guvernamental pentru refacerea infrastructurii, deşi se fac eforturi şi pentru atragerea fondurilor şi din alte surse.

„Principala problemă cu care ne confruntăm este cea legată de infrastructură. Din cei peste 800 km de drumuri judeţene, aproape 80% se află într-o stare care necesită modernizare şi, pentru acest lucru, am făcut proiecte pe care le-am discutat astăzi. Vom încerca să obţinem finanţare pe toate axele posibile, pentru că doar bugetul propriu al judeţului nu permite modernizarea drumurilor judeţene”.

(Sebastian Dragomir)