[AUDIO] [UPDATE] Radio Chişinău aniversat de 25.000 de oameni

Radio Chisinau În Republica Moldova a fost sărbătorită duminică, 1 Decembrie, aniversarea a doi ani de existenţă a Radio Chişinău, cel mai tânăr post Radio România. În Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost organizat, în parteneriat cu Primăria Chişinău, un concert la care au participat peste 25.000 de entuziaşti.

Ziua Naţionala a României şi aniversarea Radio Chişinău au fost marcate printr-o manifestare impresionantă desfăşurată în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău – concertul inaugural al sărbătorilor de iarnă, eveniment la care au participat peste 25.000 de moldoveni.

Spectacolul a culminat cu momentul aprinderii luminilor în bradul de Crăciun. Un alt moment mult aşteptat al serii a fost desemnarea, prin tragere la sorţi, a câştigătorului concursului de fidelitate al Radio Chişinău. Silvia Gorceag a câştigat marele premiu oferit de Radio Chişinău – un autoturism Hyundai.

În faţa a peste 25.000 de persoane şi într-o atmosferă animată au evoluat numeroase formaţii profesioniste şi de amatori, solişti consacraţi din Basarabia, precum şi formaţia Bere Gratis, care s-a deplasat din România special pentru acest eveniment.
Evoluţiile formaţiilor Doremicii, Plăieşii şi ale cetelor de colindători au pregătit atmosfera pentru apariţia primarului Municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, cel care a mulţumit pentru evenimentul organizat şi a felicitat Radio Chişinău, aprinzând apoi luminiţele din brad şi dând astfel startul sărbătorilor de iarnă la Chişinău.

Recitalul FurioSnails a fost cel care a deschis concertul trupei Bere Gratis, întâmpinată cu ovaţii la scenă deschisă, ovaţii care nu au încetat până la încheierea magnificei seri de 1 Decembrie în Capitala Republicii Moldova. Sărbătoarea din Piaţa Marii Adunări Naţionale a consolidat, o data în plus, Radio Chişinău în inimile ascultătorilor săi.

Felicitări, Radio Chişinău, La Mulţi Ani România!

***

În Republica Moldova au fost marcaţi duminică cei doi ani de la lansarea Radio Chişinău, un produs Radio România. Marcarea Zilei Naţionale a României şi împlinirea a doi ani de existenţă a Radio Chişinău, au fost două evenimente desfăşurate printr-o manifestare impresionantă, organizată în parteneriat cu primăria municipiului Chişinău.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost organizaţ în parteneriat cu Primăria Chişinău, un concert la care au participat peste 25.000 de entuziaşti.

Spectacolul a culminat cu momentul aprinderii luminilor în pomul de Crăciun şi mai ales cu cel al tragerii la sorţi a câştigătorului concursului de fidelitate al Radio Chişinău.

Silvia Gorceag, din nou o ascultătoare, a fost desemnată câştigătoarea marelui premiu prin tragerea la sorţi efectuată de către primarul Municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

În faţa a peste 25.000 de persoane şi într-o atmosferă animată au evoluat numeroase formaţii profesioniste şi de amatori, solişti consacraţi din Basarabia, precum şi formaţia Bere Gratiş care s-a deplasat din România special pentru acest eveniment.

Evoluţiile formaţiilor Doremicii, Plăieşii, Dana Brescan şi ale cetelor de colindători au pregătit atmosfera pentru apariţia primarului Municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, cel care a mulţumit pentru evenimentul organizat şi a felicitat Radio Chişinău, aprinzând apoi luminiţele din brad şi dând astfel startul sărbătorilot de iarnă la Chişinău.

Recitalul FurioSnails a fost cel care a premers apariţia pe scenă a trupei Bere Gratis, întâmpinată cu ovaţii la scenă deschisă, ovaţii care nu au încetat până la încheierea magnificei seri de 1 Decembrie în Capitala Republicii Moldova.

***

Ziua Naţională a României a fost serbată şi în stânga Prutului, la Chişinău. Tot astăzi, printr-o fericită coincidenţă, se împlinesc doi ani de când Radio România emite în Republica Moldova. Radio Chişinău este continuatorul Radio Basarabia înfiinţat în 1939 de autorităţile române şi distrus de ocupanţii sovietici după numai 300 de zile de funcţionare. La aniversare, colegii noştri primesc felicitări din partea unui ascultător fidel al Radio Chişinău – Marius Gabriel Lazurca, ambasadorul României în Republica Moldova:

În această dublă zi de aniversare a ţinut să fie prezent la Chişinău şi preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune Ovidiu Miculescu:

Preşedintele director general al Radio România, într-o Ediţie Specială la Radio Chişinău, preluată astăzi de toate studiourile teritoriale. De Ziua Naţională a României a revenit în peisajul media din Republica Moldova şi în casele românilor de peste Prut şi postul public de televiziune TVR.

……………………………………………………..

În 1 decembrie se împlinesc doi ani de când a început să emită Radio Chişinău. Aşteptat încă de la începutul anilor ‘90, din perioada redeşteptării naţionale în Basarabia, Radio Chişinău este continuatorul, de drept, al primului post de radio regional, înfiinţat în 1939 şi reprimat cu brutalitate de ocupaţia sovietică.

Apărut ca un proiect special al Radio România, care, prin managementul său, a impus o orientare îndreptată spre un produs editorial performant şi o implicare organizaţională de tip corporatist, Radio Chişinău se recomandă prin performanţele sale, printr-un exerciţiu jurnalistic onest şi echilibrat, în spiritul echidistanţei, acurateţei, adevărului şi deontologiei, printr-un efort continuu de diversificare şi eficientizare a produsului editorial.

Prin politica sa editorială, Radio Chişinău reconfirmă relaţia indestructibilă dintre cele două state româneşti, România şi Republica Moldova, comunitatea de limbă, istorie, cultură, tradiţii şi aspiraţii, dar şi de valorile europene, către care de îndreaptă românii basarabeni. De asemenea, Radio Chişinău militează constant pentru recuperarea identitară a românilor basarabeni.

Fiind un post de radio cu misiune şi viziune modernă, care funcţionează într-un spaţiu complex, Radio Chişinău îmbină emisiunile proprii cu cele oferite de Radio România Actualităţi, conferind produsului final diversitate şi consistenţă.

Acum, la aniversarea a doi ani de existenţă, Radio Chişinău îşi onorează statutul şi, indiscutabil, reuşitele din ultima perioadă, oferind ascultătorilor săi, basarabenilor, în general, un impresionant Concert Aniversar, care se va desfăşura la 1 decembrie, ora 19.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, locul în care, pe parcursul ultimelor două decenii, basarabenii şi-au strigat suferinţele şi şi-au plâns bucuriile, şi-au afirmat apartenenţa la valorile tradiţionale, aceleaşi cu cele româneşti.

Spectacolul reuneşte interpreţi de valoare din spaţiul cultural comun, recunoscuţi şi apreciaţi deopotrivă pe cele două maluri ale Prutului. Dintre artiştii care vor evolua amintim: Maria Mocanu, Pasha Parfeni, Tania Cerga, Costi Burlacu şi Corina Ţepeş. Acestora li se alătură formaţiile Furiosnails şi Bere Gratis.

Concertul Aniversar completează şi încheie în mod fericit, suita evenimentelor organizate în cinstea Zilei Naţionale a României.

Ascultaţi un reportaj realizat de corespondentul Radio România la Chişinău, Mircea Dascaliuc:

01. Radio Chisinau 2 Ani - Foto. Razvan Dumitrescu02. Radio Chisinau 2 Ani - Foto. Aurel Obreja03. Radio Chisinau 2 Ani - Foto. Aurel Obreja05. Radio Chisinau 2 Ani - Foto. Razvan Dumitrescu

De același autor

Related Articles