Djokovic, Federer și Nadal, calificați în optimile de finală la turneul de la Indian Wells

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul 2 mondial, l-a învins în trei seturi, 7-5, 4-6, 6-1, pe argentinianul Juan Martin Del Potro, într-o partidă din turul al treilea al turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), disputată marți.

Djokovic, triplu câștigător al acestei competiții și deținătorul titlului, s-a impus pentru a doua oară în fața lui Del Potro după JO 2016 de la Rio, unde argentinianul l-a eliminat pe sârb în primul tur, cucerind ulterior medalia olimpică de argint. Cei doi s-au mai întâlnit și la turneul de la Acapulco (Mexic), la începutul acestei luni, “Nole” impunându-se tot în trei seturi în fața sud-americanului (4-6, 6-4, 6-4).

Jucătorul sârb îl va avea ca adversar în optimile de finală de la Indian Wells pe australianul Nick Kyrgios, numărul 16 mondial, care a dispus la rândul său, cu 6-3, 6-4, de germanul Alexander Zverev.

Djokovic și Kyrgios s-au înfruntat pentru prima oară anul acesta, în sferturile de finală ale turneului de la Acapulco, victoria revenind atunci australianului (7-6, 7-5).

Tot marți și-au mai asigurat calificarea în optimile de finală ale competiției californiene elvețianul Roger Federer și spaniolul Rafael Nadal, foști lideri ai clasamentului ATP. Federer, cap de serie numărul 9 la Indian Wells, l-a învins greu, cu 7-6 (7/3), 7-6 (7/4), pe americanul Steve Johnson, în timp ce Nadal (nr.5) a trecut tot în două seturi, 6-3, 7-5, de compatriotul său Fernando Verdasco.

Nadal și Federer se vor înfrunta pentru a 36-a oară în cariera lor, bilanțul fiind favorabil ibericului, care s-a impus de 23 de ori până acum în fața elvețianului. Federer a câștigat, însă, ultimele două confruntări cu Nadal, ultima dintre ele în finala Openului Australiei 2017 de la Melbourne, scrie Agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles