[FOTO] Smog, ceaţă sau… poluare? Calitatea aerului continuă să fie o problemă la Reşiţa

Poluarea aerului continuă să fie o problemă în municipiu. Deşi au fost aplicate sancţiuni şi cei vinovaţi au fost amendaţi, problemele revin periodic.

De câteva zile, municipiul Reşiţa este poluat din nou cu fum, praf şi gaze toxice.

Nemulţumirile şi supărările cetăţenilor, mai ales din cartierele din partea veche a oraşului de pe Bârzava au ajuns şi la urechile presei, pentru că, după părerea lor, este singura care poate face puţină lumină în haosul instaurat de instituţiile abilitate în protecţia mediului şi în dreptul la sănătate al oamenilor.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Caraş-Severin, au precizat că inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Reşiţa au efectuat măsurători în zonă, însă până în prezent răspunsul acestora se lasă aşteptat.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al APM Reşiţa a declarat pentru Radio Reşiţa că măsurătorile nu au fost efectuate de inspectorii instituţiei ci de laboratorul de mediu din combinatul siderurgic, iar calitatea aerului, la sfârşitul săptămânii trecute, se afla în parametrii normali, însă măsurătorile continuă.

Vom reveni cu informaţii!

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles