Reşiţa riscă să piardă o finanţare europeană de 25 de milioane de euro. Consilierii PSD refuză să cumpere depoul de tramvaie

326

Ședință tensionată astăzi în Consiliul local Reşiţa. Principalele proiecte propuse de primarul Ioan Popa au fost respinse de consilierii PSD. Fără doar şi poate, cel mai important s-a referit la achiziţia fostului depou de tramvaie, fără de care municipalitatea nu poate accesa un proiect european în valoare de 25 de milioane de euro pentru reabilitarea căii de rulare și achiziționarea de tramvaie moderne. Ioan Popa s-a arătat dezamăgit: „Pentru mine astăzi e o zi extrem de tristă. Am făcut tot ce mi-a stat în putință să avem acordul colegilor noștri și nu am reușit. Pentru mine e o zi tristă. Punct”.

Liderul de grup al PSD, Mirel Sabo justifică refuzul acestui proiect de hotărâre: „Nu suntem de acord cu prețul de achiziție, nu avem nimic împotriva cumpărării acestui depou, dimpotrivă, este foarte bine să fie achiziționat, dar nu la acest preț”.

În prezent, fostul depou de tramvaie se află în proprietatea SC MAYR Transport SRL, care are intabulat şi un drept de folosinţă asupra unei suprafeţe de teren de peste 22 de mii de mp. Conform unui raport de evaluare, valoarea de piaţă a depoului este de aproximativ 500 de mii de euro.

(Sebastian Dragomir)