[FOTO] Maia Truţulescu: Îi invit cu drag la vernisajul meu de la Timişoara pe toţi cei care doresc să-mi vadă lucrările

327

Motto: „Talent înseamnă să iubești ce faci”. Auguste Rodin

Se spune, pe bună dreptate, că pictura e o stare de a fi. Şi timpul pictează prin vârstele anotimpurilor și prin ochii celui dăruit cu harul de-a se juca cu vârstele și culorile lor într-o nemărginită stare de frumos.Uneori frumosul se exprimă de la vârste foarte fragede și curge prin seva anilor  trimițând lumina în întunecimea inimii oamenilor, fiindcă  aceasta este datoria artistului.Un astfel de artist este Maia Truțulescu care sfidează graniţele vârstei şi ne zugrăveşte universul său în culori ce se aşează ca nişte aripi de primăvară peste panzele sale.

Recunoscută și apreciată pentru pânzele sale, micuța Maia, în vârstă de 7 ani, va expune începând cu data de 2 martie, orele 18.00, o expoziţie inedită la Casa Artelor – Cafeneaua Culturală KLAPKA (Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş) din Timişoara, unde se va bucura de susținerea colegială a profesorului pictor și grafician Petru Galiş.

În exclusivitate pentru ascultătorii Radio Reşiţa, Maia Truţulescu ne-a acordat primul ei interviu, transpus printr-o emoţie deosebită atât din partea rafinatei artiste, dar şi din partea cititorului. O lume de culori în care Maia locuieşte, o primăvară binecuvântată de harul care-i înseninează cerul copilăriei, dar şi auspiciile unui viitor artistic măreţ:

„Îmi place să mă joc cu toate culorile şi să le combin, fiindcă mă bucură mai ales culorile vii şi îmi place să fac degradeuri.Când nu pictez, desenez pe hârtie. Tata mă încurajează să desenez, pentru că astfel îmi dezvolt imaginaţia.Mă bucur mult că o să am expoziţia personală la Timişoara şi chiar m-am dus să văd locul şi arată frumos. Cred că lucrările mele îl vor face şi mai frumos.Toate exponatele sunt făcute cu acryl pe pânză şi le-am realizat la vârsta de 5-6 ani. Cel mai mare tablou pe care îl voi expune are o înâlţime de 1,5 m pe 1 m.

Îi  invit cu drag la vernisajul meu de la Timişoara pe toţi cei care doresc să-mi vadă lucrările”.

Maia a avut prima expoziție personală de pictură la 5 ani la Muzeul Banatului Montan din Reșita și este deținătoarea Ordinului Salonului Internațional de Pictură „Arte Mici” precum și a diplomei de excelență  acordată de către Consiliul Județean Caraș-Severin, ca semn de recunoaștere a contribuției la valorile cultural-artistice ale Banatului de munte.

A participat la mai multe expoziții colective, ultima fiind expoziția RITMURI CROMATICE” organizată de Galeria Elite Prof Art” din București.

Ca definiţie, ceea ce face Maia se numeşte dripping” sau action painting” și nu numai, abordând și subiecte figurative la prima vedere. Este un fel de abstract cromatic prin care îşi exprimă trăirile legate de pictură, chiar acest lucru făcând ca arta ei să fie sinceră, directă şi credibilă. Liberă în exprimare, ea oferă prin culoare o gamă largă de compoziţii cromatice care impresionează prin tărie, acurateţe şi armonie.

Maia Truţulescu semnează prin arta sa în CV-ul cultural al Banatului de Munte demonstrând de la o vârstă fragedă  că are simțul frumosului pe care Dumnezeu l-a implantat în sufletul uman

Epilog: „Cea mai frumoasă experiență pe care o putem avea este misteriorul – emoția fundamentală care, este la originea adevăratei arte și adevăratei științe”. Albert Einstein

Anca Bica Bălălău