Gest de onoare în Banat. Un bărbat a înapoiat fără să stea pe gânduri un portmoneu cu 2.200 de euro

1745

Un cetăţean din comuna timişeană Belinţ a surprins întreaga comunitate, dar şi pe poliţişti, prin spiritul civic de care a dat dovadă. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a găsit într-o parcare de pe DN 6 un portmoneu, în care se aflau documente personale și suma 2200 de euro. Bănăţeanul n-a stat pe gânduri şi a predat portmoneul poliţiştilor din cadrul Secției 5 Rurale Belinț. În scurt timp aceştia au identificat păgubitul și i-au predat bunurile pierdute. Este vorba de o persoană din Craiova, aflată în tranzit, şi care a ajuns deja în Germania.

Skopesz Rudolf Daniel este ascultător Radio Reşiţa şi ne-a declarat că a făcut un gest de normalitate şi nu a fost nimic deosebit. „Niciun moment nu m-am gândit nici eu, nici soţia că am putea să profităm de pe munca altuia. M-am gândit, în primul rând la cât trebuie să umble respectiva persoană după acte. Am văzut portmoneul pe marginea drumului, i-a făcut o poză şi l-am dus la Poliţie”.

Oamenii legii l-au felicitat, dar ne reamintesc că omul a respectat, de fapt legea.

„Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său reprezintă infracţiunea de însuşire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor şi se pedepseşte cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amendă”.

(Sebastian Dragomir)