Cotidianul Vaticanului despre situaţia din România

L’Osservatore Romano, cotidianul Vaticanului, a scris despre situaţia din România, apreciind că ţara noastră trece printr-o “criză profundă”.
“Preşedintele român acuză guvernul că a provocat criza profundă în care s-a prăbuşit ţara”, este titlul articolului publicat în L’Osservatore Romano, pe pagina a doua a ediţiei de joi, conform Radio Vatican.
“Articolul nu exprimă punctul de vedere al unei instituţii specifice a Sfântului Scaun, dar nu face economie de cuvinte atunci când îşi manifestă îngrijorarea pentru situaţia României”, notează Radio Vatican.
L’Osservatore Romano scrie că România este afectată de o adevărată “paralizie politică”. Nu uită să menţioneze nici “manifestaţiile de protest impunătoare” din marile oraşe din România, scriind şi despre protestele de la Cotroceni. Publicaţia Vaticanului arată şi că arhiepiscopul de Bucureşti, mons. Ioan Robu, a adresat un îndemn la rugăciune pentru ţară, dar şi un apel către oamenii politici ca să se gândească numai la binele poporului român şi la viitorul României.
Radio Vatican aminteşte că, în 2015, surse oficiale anunţau că papa Francisc a acceptat invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a vizita România, data urmând să fie stabilită ulterior, pe canale diplomatice.
Actuala criză din România complică “inutil şi pe nedrept” demersurile menite să faciliteze vizita Papei în România, arată Radio Vatican.  (ziare.com)

De același autor

Related Articles