Corina Căprioriu din Lugoj s-a clasat a doua la Grand Prix de judo de la Abu Dhabi

Corina CaprioriuJudoka română Corina Căprioriu (cat. 57 kg) a ocupat locul al doilea, iar Andreea Chiţu (cat. 52 kg) s-a clasat pe trei, vineri, în cadrul turneului IJF Grand Prix de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 150.000 de dolari.

Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra, a fost învinsă în finala categoriei 57 kg de germanca Miryam Roper, prin ippon, după ce trecuse de kirghiza Guljaz Saimova în optimi, de elveţianca Larissa Csatari în sferturi şi de portugheza Telma Monteiro în semifinale.

În limitele categoriei 52 kg, fosta campioană europeană Andreea Chiţu (2010), a învins-o pe Mareen Kraeh (Germania) în meciul pentru medalia de bronz. Chiţu a învins-o în optimi pe kirghiza Ksenia Beldiaghina, în sferturi a trecut de Meriem Moussa (Algeria), dar a pierdut în semifinala cu Laura Gomez (Spania). Tot la cat. 52 kg, Larisa Florian a fost învinsă în primul tur de Romy Tarangul (Germania).

Robert Florian Papp a cedat şi el în primul tur la categoria 73 kg, în disputa cu georgianul Zurab Nozadze.

România mai are un sportiv în concurs, pe Daniel Natea (cat. +100 kg), care va evolua sâmbătă, în sferturi, contra câştigătorului dintre kuweitianul Husein Misri şi azerul Uşanghi Kokauri. Iniţial fusese anunţată şi participarea Loredanei Ohâi (cat. 57 kg), dar aceasta nu a mai făcut deplasarea în EAU.Sursa:Agerpres

Căprioriu a primit 180 de puncte şi 3.000 de dolari, iar Chiţu a fost recompensată cu 120 de puncte şi 1.500 de dolari.

La competiţie participă 236 de sportivi din 35 de ţări (134 la masculin, 102 la feminin).

Cele mai citite

Related Articles