Controale fără rezultat pe drumurile spre staţiunile montane din Caraş-Severin.

Ca urmare a numeroaselor plângeri venite din partea cetățenilor care circulă spre Semenic și Muntele Mic în această perioadă, dar și a pozelor trimise, Radio Reșița a sesizat la rândul său Consiliul Județean Caraș-Severin, administratorul drumurilor judeţene. Este vorba atât despre condiţiile în care se circulă, cât şi despre calitatea materialului antiderapant care, în unele cazuri în loc de dimensiuni de câţiva milimetri- cum se prevede în contracte, ajung şi la câţiva centimetri diametru.

Redăm mai jos răspunsul oficial:

„În baza planului de acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților comise cu ocazia desfășurării activității de deszăpezire, reprezentanţi ai Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat Caraş-Severin şi cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin au efectuat săptămana trecută (joi, 12.01.2017) un control la bazele de deszăpezire ale firmelor ce asigură acest serviciu pentru DJ 582 Reşiţa – Văliug şi DJ 608 A Telescaun – Muntele Mic . În ambele cazuri a fost consemnat faptul că pe cele două drumuri judeţene au fost executate lucrări de deszăpezire, carosabilul fiind deschis circulaţiei rutiere în condiţii de iarnă. Au mai fost făcute verificări la bazele de deszăpezire ale celor două firme, mai exact asupra utilajelor folosite la deszăpezire şi cu privire la materialul antiderapant existent in bază, nefiind formulate observații legate de vreo neconformitate sesizată”.

Deci toate-s bune şi frumoase pe cele două drumuri, cetăţenii sunt cârcotaşi şi nu ştiu că nici în 2017, iarna nu-i ca vara. (Daniela Tudor)