Doi fraţi, rătăciţi în Parâng, au fost găsiţi după ore de căutări

Jandarmii montani şi salvamontiştii au răscolit Parângul în căutarea a doi fraţi, în vârstă de 17 şi 28 de ani, care au sunat după ajutor, anunţând că s-au rătăcit în Vârful Parângul Mic,  unde plecaseră cu plăcile de snowboard.

Echipa mixtă de salvatori a ajuns în zona în care tinerii spuneau că sunt, la altitudinea de 2.074 metri, dar nu i-au găsit pe cei doi tineri, nici urme ale acestora. În zonă vizibilitatea era foarte redusă, sub trei metri, iar echipa de salvare a avut de înfruntat un viscol puternic. Jandarmii montani şi salvamontistii au continuat acţiunea de căutare către zona Slima, unde stratul de zăpadă depăşeşte 80 cm, şi au găsit urme care indicau că două persoane au coborât către Cheile Jieţului.

O altă echipă formată din cinci jandarmi, precum şi un echipaj Salvamont, au pornit către cabana Mija, din Cheile Jieţului, unde era posibil ca cei doi tineri să coboare. De asemenea, un echipaj SMURD s-a deplasat la baza muntelui pentru a acorda primul ajutor în caz de nevoie. În cele din urmă, în jurul orei 22, jandarmii montani şi salvamontistii i-au găsit pe cei doi tineri în apa râului Jieţ. Cei doi erau uzi, obosiţi şi sufereau de frig, după ce coborâseră de pe Parângul Mic pe o pârtie neamenajată, în afara domeniului schiabil, fără sursa de iluminare şi fără să respecte niciun traseu montan, deşi pe timpul coborârii au intersectat un traseu fără să îşi dea seama. Tinerii au fost evaluaţi de echipajului SMURD, însă au refuzat să fie transportaţi la spital şi au fost preluaţi de rude, transmite corespondentul radio România Ilie Pintea.

Foto: ARHIVA – IJJ Caras-Severin

De același autor

Related Articles