Alertă medicală: Un copil de un an şi două luni din Caraş-Severin a murit de rujeolă

Creşte şi numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă. Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că au fost semnalate 13 decese cauzate de acest virus, iar în ultimul an, în toată ţara, au fost confirmate 2.165 de cazuri de rujeolă. Cele mai multe îmbolnăviri au fost în judeţele Arad, Caraş-Severin, Timiş, Prahova, Giurgiu, Botoşani, Vaslui şi Maramureş.

În Caraş-Severin au fost înregistrate 560 cazuri, iar la sfârşitul anului trecut a apărut şi primul deces cauzat de această boală, la un copil de un an şi două luni.

‘Copilul decedat a domiciliat în cartierul Măgura din Bocşa, unde au fost înregistrate mai multe cazuri. Acesta nu era vaccinat şi, în plus, avea câteva boli asociate, printre care şi tuberculoză. Copilul a fost transferat direct la Timişoara, unde a rămas internat şi unde a decedat, fapt pentru care nu a mai trecut prin sistemul nostru de raportare. Timişoara a raportat decesul direct la Bucureşti, fără să ne informeze şi pe noi’, a declarat Daniel Botgros, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin.

Cele mai citite

Related Articles