[FOTO] În secolul XXI, deszăpezirea unui drum judeţean din Caraş-Severin se face cu zgură

Obiceiurile vechi nu sunt ușor de uitat. Firmele de deszăpezire care răspund de drumurile din Caraș-Severin continuă să acționeze după cum au făcut-o și în alți ani, adică prost.

Cetățenii reclamă încontinuu firmele de deszăpezire care acționează în județ, reclamând fie că nu se acţionează, fie că se împrăştie material antiderapant necorespunzăto. Un astfel de exemplu l-am primit în această dimineaţă din partea unui locuitor din Văliug, şofer pe deasupra, care a reclamat faptul că, în loc de nisip de râu, aşa cum prevede şi contractul dealtfel, se împrăştie zgură cu diametrul de 8-10 milimetri. „La primăvară, când zăpada se va topi , toată această zgură va sări în parbrizele şoferilor. Eu am păţit-o anul trecut , când mi-am spart parbrizul din această cauză”- a spus cetăţeanul cu năduf.

Am sesizat la rândul nostru Consiliul judeţean, cel care administrează drumurile şi are obligaţia să urmărească modul în care se desfăşoară deszăpezirea, şi dacă sunt respectaţi termenii din contractele încheiate cu firmele specializate. La sesizarea Radio Reşiţa, directorul de comunicare al forului judeţean, Camelia Basaraba afirmat că s-a stabilit de la începutul săptămânii ca astăzi să se facă verificări împreună cu poliţia economică a drumurilor de munte şi firmelor care le au în întreţinere.

Aşteptăm şi noi ca toţi cetăţenii interesaţi, să aflăm concluziile acestui control şi măsurile luate pentru ca circulaţia să se desfăşoare normal pe drumurile judeţene, chiar dacă în condiţii de iarnă. (Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles