Cursuri suspendate şi astăzi în Caraș-Severin. Elevii vor sta acasă din cauza gerului

624

Aproximativ 270 de elevi din Caraș-Severin își vor prelungi cu încă o zi vacanța de iarnă din cauza frigului. Conform informațiilor furnizate de către Inspectoratul Școlar Județean principalele motive pentru care unele școli sau grădinițe sunt închise sunt legate de defectarea centralelor termice. Cele mai mari probleme sunt în mediul rural unde sobele nu mai fac față gerului.

,, În județul Caraș-Severin  cursurile sunt suspendate punctual, în acele locații în care directorii au constatat că  acele condiții din școală nu permit desfășurarea normală a orelor. Vorbim despre 35 de elevi de ciclul preșcolar și primar din Secu, 11 preșcolari de la grădinița P.N. Feneș, 35 de preșcolari de la secția liceului Teologic Baptist Reșița, școlile primare din Ilineț și Dobraia, iar nu vor participa la cursuri 74 elevi din Dognecea și 111 de la Școala Gimnazială Domașnea. Motivele pentru care aceștia vor rămâne acasă sunt legate de funcționarea centralelor termice, mai exact din cauza frigului țevile s-au spart’’ -a declarat pentru Radio Reșița, inspectorul școlar general, Adrian Doxan.

Adrian Doxan a mai precizat că în aceste zile se va interveni pentru rezolvarea problemelor astfel încât miercuri, 11 ianuarie,  cursurile să fie reluate în majoritatea unităților de învățământ.

Cea mai gravă problemă se înregistrează la grădinița din Feneș, unde există o defectare serioasă la centrala pe lemne care necesită mai mult timp pentru reparații, iar unitatea școlară va rămâne închisă toată săptămâna.

Andreea Lupșa