Drumurile din Caraş-Severin sunt practicabile, susţin autorităţile

210

Iarna a pus stăpânire pe drumurile judeţene. Există zone în judeţ unde se circulă cu dificultate, dar niciun drum nu este închis, afirmă dispecerul Comandamentului de Iarnă, Laurenţia Munteanu.

„La această oră (12.00) se acţionează în tot judeţul cu 29 de utilaje, dintre care 4 sunt repartizate în zona Semenic, Văliug, Slatina Timiş. Toate drumurile sunt deschise circulaţiei, dar şoferii trebuie să ştie că se circulă în condiţii de iarnă. Şi drumul de acces spre Muntele Mic este practicabil. Se acţionează inclusiv pe Valea Almăjului în zona Şopotu Nou, în zona Caransebeş sau Bocşa”.

Şi în Reşiţa s-a acţionat cu utilajele de deszăpezire şi combatere a poleiului, spune Ovidiu Almăjan, şeful Serviciului de Întreţinere din cadrul Primăriei:

„Noaptea trecută am scos 12 utilaje şi am ţinut sub control arterele principale, precum şi drumurile de acces către instituţiile importante. În această dimineaţă am continuat operaţiunea cu 10 utilaje şi 30 de muncitori şi am reuşit să rezolvăm şi deszăpezirea cartierelor aparţinătoare oraşului. Acum (n.r. ora 12.00) acţionăm în cartierele aflate în pantă: Driglovăţ, Dealu Crucii, zona Grădinii Zoologice”.

Autorităţile insistă ca participanţii la trafic să acorde o atenţie sporită atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă. În zona de munte sunt obligatorii lanţurile antiderapante.

(Sebastian Dragomir)