oaie ranitaCiobanii din zona Bocşa se tem, la venirea iernii, de înmulţirea atacurilor animalelor sălbatice asupra efectivelor de oi şi capre. Au fost semnalate cazuri deocamdată izolate de oi ucise de şacali şi lupi, mărturiseşte unul dintre ciobani, care are în grija sa şi a câinilor circa 500 de oi.

O soluţie pentru reducerea pagubelor ar fi vânătorii angajaţi care pot trage asupra carnivorelor de temut. Legea le permite acest lucru.  Ciobanii din Bocşa spun însă că din lipsa banilor, nu se apelează la aceste servicii decât dacă numărul animalelor ucise de lupi ori şacali va fi prea mare. Nici autorităţile publice locale nu au fost deocamdată informate, spune primarul oraşului, Eugen Cismăneanţu, care nici nu ştia că este posibil ca şacalii să fi ajuns în zona Bocşa. Deocamdată câinii rămân singurii care păzesc turmele alături de ciobani.

Anca Bălălău
Radio Reşiţa mi-a dat şansa să spun povestea mai departe ascultătorilor care cred în nemurirea artelor, cel mai minunat adăpost pentru cei care și-au ascuns, fără să știe nimeni, copilăria în buzunar și care au pornit să-și continue jocul până la sfârșitul lor. Sunt fericită fiindcă fac parte cu sufletul şi pregătirea mea profesională (absolvent licență și master- Jurnalism cultural al U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale" București) dintr-o echipă minunată.