Adevăratul motiv pentru care Stanciu nu mai prinde echipa la Anderlecht

94

Nicolae Stanciu s-a transferat în această vară la Anderlecht. Internaționalul român nu a avut nevoie de timp pentru a se acomoda la echipa din capitala Belgiei şi s-a impus repede ca titular.

În ultimele două partide, fostul jucător al Stelei nu a mai prins însă echipa antrenată de Weiler. Stanciu a fost rezervă și a intrat pe gazon în ultimele minute în ambele jocuri, înlocuindu-l pe Alex Chipciu.

Tehnicianul lui Anderlecht a decis că trebuie să-l odihnească pe Stanciu în deplasarea de la Gent, unde echipa românilor s-a impus cu 3-2. A venit însă un nou meci, tot fără Stanciu printre titulari şi au început zvonurile că de fapt românul ar fi ieşit din graţiile antrenorului. De fapt, Weiler are obiceiul de a nu schimba echipa câștigătoare și de aceea Stanciu a fost doar rezervă și în ultima partidă din acest an, cu Charleroi, de asemenea câștigată de Anderlecht, cu 2-0.

7.8 milioane de euro au plătit cei de la Anderlecht pentru achiziționarea internaționalului român. În funcție de performanțele belgienilor, Steaua ar mai putea primi două milioane de euro.

23 de meciuri, 5 goluri și 4 pase de gol are Stanciu pentru Anderlecht în acest sezon, în toate competițiile.

Digisport