Locuinţa nu trebuie lăsată singură nici în timpul sărbătorilor

90

Sărbătorile de iarnă presupun, în cazul multor cetățeni, părăsirea locuinţei pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp, unii alegând să petreacă o minivacanță în această perioadă. Pentru a evita ca hoţii să „viziteze” locuinţa dumneavoastră, poliția vă recomandă să aveţi în vedere câteva reguli simple. Cecilia Dăneţ, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, explică:

Rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe poliţia dacă observă o persoană/persoane suspecte care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să forţeze deschiderea uşii! Spuneți numai persoanelor de încredere atunci când plecaţi de acasă pentru mai multe zile! Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile locuinţei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie! Fiți discreți când vă pregătiți de plecare! Mai mult, nu postaţi pe reţelele de socializare perioadele şi locurile în care veţi petrece sărbătorile, deoarece persoanele certate cu legea îşi culeg informaţiile şi de pe aceste mijloace moderne de comunicare. Atunci când părăsiţi locuinţa pentru mai mult timp, lăsaţi o lumină aprinsă care poate deruta eventualii “musafiri nepoftiţi”.

Poliţiștii din Caraș-Severin sunt la datorie în perioada Crăciunului. Au fost constituite 80 de patrule de siguranţă publică care vor acționa, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. În total vor acţiona peste 250 de poliţişti dintre care mai mult de jumătate sunt de la structurile de ordine publică. În Timiş, aproape 600 de poliţişti vor acționa suplimentar faţă efectivul obişnuit de ordine şi siguranţă publică.

(Sebastian Dragomir)