[FOTO] Împreună putem oferi prezent viitorului: Sportul românesc a dăruit speranţă celor cărora soarta le-a întors spatele

Caritatea, dorinţa de a ajuta oamenii, vine din dragoste şi respect, atât faţă de tine cât şi faţă de alte persoane cărora soarta le-a întors spatele. Caritatea conturează bogăţia spirituală a fiecăruia, supranaturalul ei constă în faptul că şi un om sărac poate să ajute pe alţii, nefiind o prerogativă a oamenilor bogaţi.

În seara de marţi, 20 decembrie Radio Reşiţa alături de Crucea Roşie Caraş-Severin a organizat un bal de caritate în cadrul proiectului “Muzică pentru viaţă” pentru bolnavii de cancer şi definitivarea Clinicii Nera destinată acestora.

Oameni cu suflet mare, oameni speciali s-au alăturat campaniei umanitare “Muzică pentru viaţă” şi peste 150 de persoane au participat la balul caritabil organizat în scop caritativ.

Din cele peste 30 de de obiecte şi tablouri propuse pentru licitaţie s-au numărat tricoul regelui fotbalului românesc – Gheorghe Hagi şi al căpitanului echipei naţionale din ultimii 10 ani, Cristi Chivu. Nici pasionaţii de artă nu au fost dezavantajaţi, acestora fiindu-le puse la dispoziţie tablouri pictate de Marian Truţulescu, Kurta Cazimir, Petru Galiş sau Nicolae Ungar. Iar colecţionarii au avut o paletă largă de obiecte la dispoziţie. Este vorba despre ediţia princeps a volumului Memories de Goethe, din 1914 sau un set de 7 discuri de vinil, Piotr Ilici Ceaikovski – colecţie editată în anul 1978 în fosta URSS şi multe altele.

Printre obiectele cele mai căutate şi adjudecate la sume consistente, care urmează ca la finalul campaniei, sâmbătă, 24 decembrie să fie donate semenilor aflaţi în suferinţă, s-au numărat articolele sportive, este vorba despre tricoul căpitanului echipei naţionale din ultimii 10 ani, Cristi Chivu şi cel al regelui fotbalului românesc – Gheorghe Hagi, achiziţionate la 1.500 respectiv 2.400 de lei de un colecţionar din Reşiţa, care a mărturisit pentru postul nostru de radio că licitaţia a fost una foarte frumoasă, obiectele de mare valoare şi s-a meritat să vină, să participe şi să doneze.

Licitaţia a continuat cu o serie de obiecte de artă, articole sportive şi de îmbrăcăminte, lucruri de colecţie, tablouri, seturi de mingi de tenis, costume de gimnastică, vinuri de colecţie şi sculpturi valoroase adjudicate de cunoscători la sume cuprinse între 400 de lei şi 1.500 de lei, fonduri care vor ajunge la bolnavii de cancer şi clinica Nera – un obiectiv din Caraş-Severin, primul centru de recuperare oncologică din România, edificat din iniţiativa medicului Pavel Chirilă la Slatina Nera.

Acţiunii caritabile organizate de Radio Reşiţa şi Crucea Roşie Caraş-Severin i s-au alăturat sute de reşiţeni, cărăşeni, bănăţeni în general, donând atât în cadrul concertelor caritabile organizate de Episcopia Caransebeşului, cât şi la Căsuţa de sticlă amplasată în centrul municipiului Reşiţa de unde se emite 24 de ore din 24 – Muzică pentru viaţă, dar şi prin intermediul balului de caritate.

Acţiunii i s-a alăturat şi caricaturistul Cristian Vecerdea de la Lugoj, un fan Radio Reşiţa, care în schimbul donaţiilor de peste 750 de lei a desenat la minut portretele doritorilor participanţi la bal.

O altă prietenă a radioului, Corina Marta din Bocşa s-a alăturat campaniei “Muzică pentru viaţă” şi a făcut peste 100 de pachete, alături de echipa Radio Reşiţa, pentru tombola caritabilă organizată în cadrul balului.

Managerul Radio Cluj, Bogdan Roşca Zasmencu şi VJ-ii de la Radio 3 Net au venit în capitala Banatului de Munte în cadrul proiectului “Muzică pentru viaţă” alăturându-se echipei Radio Reşiţa şi sutelor de cărăşeni dispuşi să ajute.

Mezzosoprana Aura Twarovska de la Opera din Viena, Austria a ţinut să fie alături de noi, să ne susţină prin cânt şi să doneze pentru cei care au mare nevoie de ajutor.

Şi lista ar putea continua cu toţi oamenii de suflet din Banat, dragi nouă, dragi dumneavoastră şi foarte darnici.

Însă cel mai nobil gest al serii a aparţinut micuţei Ana, o fetiţă care a ridicat paleta pentru setul de 7 discuri de vinil, Piotr Ilici Ceaikovski – colecţie editată în anul 1978 în fosta URSS, pentru mama ei bolnavă de cancer, în speranţa că se va putea face bine dacă va dărui medicului curant de la Clinica de Oncologie din Cluj acest obiect de colecţie inedit.

Managerul postului Radio Reşiţa, Laura Sgaverdea, amfitrionul balului caritabil şi a tuturor acţiunilor din cadrul proiectului “Muzică pentru viaţă”, a mulţumit celor prezenţi şi alături de reprezentanţii Crucii Roşii Caraş-Severin şi colegii din Căsuţa de sticlă a continuat şi la ore târzii în noapte să facă lobby campaniei umanitare de colectare de fonduri.

… şi acţiunile continuă la Reşiţa miercuri, 21 decembrie când în centrul civic alături de trupa Peregrinii din Timişoara şi de corul Episcopiei Caransebeşului va ajunge Lumina Păcii de la Betleem pe care şi dumneavoastră o puteţi primi, dona sau duce acasă celor dragi în pragul sărbătorilor de Crăciun vestiind astfel naşterea Mântuitorului Isus Hristos.

De același autor

Related Articles