[FOTO] Laura Sgaverdea și doctor Felicia Quint au demonstrat că arta rămâne singura variantă a frumosului care salvează omenirea

„Ca o piesă de teatru, așa este viața: nu contează cât de mult a ținut, ci cât de frumos s-a desfășurat” , spunea Seneca, iar în această lume a puterii împărţite inegal, în care diferite ordini hegemonice încearcă să ne convingă de faptul că o naţiune, o rasă, o religie, o ideologie, un model cultural este superior tuturor celorlalte, mai este oare scuzabil să aperi ideea insistentă cum că artele ar trebui să fie detaşate de agenda socială? Să ne conformăm noi, artiştii din arene şi de pe scene, cerinţelor aseptice ale pieţei, sau să ne folosim de puterea pe care o avem: de a deschide un spaţiu liber în inimile şi minţile societăţii, de a aduna oameni în jurul nostru, de a inspira, vrăji şi informa, şi de a crea o lume a speranţei şi a colaborării cu inima deschisă?

Laura Sgaverdea și doctor Felicia Quint au demonstrat că Arta rămâne singura variantă a frumosului care salvează omenirea. Dr. Felicia Quint este amfitrionul și ambasadorul facerii de bine de foarte mulți ani în comunitatea noastră, este medicul care slujește prin profesie și educație Lumina care privește prin ochii pacienților – Viața!

Dr. Felicia Quint este omul care întotdeauna are puterea de-a iniția un nou drum, o nouă viziune zilei de mâine. Poate că nu întâmplător a deschis săptămâna dedicată proiectului umanitar “Muzică pentru Viață”, pentru că doamna doctor este unul dintre Magii care ne dăruiește, pe note musicale,  Darurile prin care întreaga suflare creștină renaște de fiecare dată, când își reamintește că fiecare dintre noi putem scrie o scrisoare de dragoste lumii.

Această scrisoare s-a scris astăzi pe portativul sufletului, acordată pe clapele pianului, care prin atingerea mâinilor doctorului Felicia Quint ne-au convins că Moș Crăciun există la “Căsuța de Sticlă” a Radio România Reșița!

Anca Bica Bălălău

 

De același autor

Related Articles