carne-de-porc

Exportul de carne de porc în Uniunea Europeană va fi reluat, după şapte ani de interdicţie, din întâi ianuarie 2014, din toate exploataţiile de profil din judeţul Caraş-Severin, a declarat pentru Radio România Reşiţa, directorul DSVSA Ion Florin Rădulescu. Ţara noastră a îndeplinit toate condiţiile sanitar veterinare pentru deblocarea exportului de carne de porc în ţările comunitare, iar Comisia Europeană urmează să semneze un document în acest sens.

Livrările de carne şi produse procesate din carne de porc de la firme româneşti au fost sistate în urmă cu 6 ani din cauza unei măsuri a UE vizând eradicarea flagelului pestei porcine. De la începutul anului viitor, exportul cărnii de porc spre Uniunea Europeană va fi reluat din exploataţiile de pe raza întregii ţări, după ce livrarea experimentală din cele patru judeţe din vest Arad, Bihor, Timiş şi Caraş-Severin a dat roade. În ceea ce priveşte evoluţia pestei porcine, aceasta este ţinută sub control, strict monitorizată de Uniunea Europeană, a mai spus Ion Florin Rădulescu.