[FOTO] Premieră la Teatrul de Vest din Reşiţa. Spectacolul “PRESIDENTELE” prezintă drama a trei femei, aflate în condiţie mizeră, însă, care, nu renunţă la visuri

Camelia Ghinea, Ana Maria Cizler si Andrada Samoilă, protagonistele spectacolului “PRESIDENTELE – sau Doamnele preşedinte”, de Werner Schwab, în regia lui Geirun Tino,  care a avut  Premiera aseară, la Teatrul de Vest din municipiul Reşiţa!

Un spectacol al cărui dramatism este dus pe umeri de cele “Trei Surori” născute de acelaşi destin. Un decor “sărac” şi sugestiv susţine destăinuirile celor trei femei. Mizeria şi banalitatea vieţii este povestită în timp ce rufele albe sunt spălate în cadă. Aparent absurd, dialogul se construieşte pe o economie de epitete şi mai degrabă pe nocivitatea unor cuvinte care dezvăluie tragismul  prin care personajele îşi recunosc condiţia. “Viaţa e cinstită şi le arată oamenilor din ce sunt făcuţi” – spune singurul personaj cu frică de Dumnezeu, interpretat impecabil de Andrada Samoilă.Cele trei actrițe, în rolul celor trei personaje, poartă mantia celor   Trei Regi Lear care şi-au împărţit regatul pentru un eşafod pe care să primească execuţia ratării.Ana Maria Cizler, Andrada Samoilă și Camelia Ghinea s-au dezlănțuit prin personajele lor, urcând emoția și amplificând ascensiunea spectacolului, jucându-și rolurile cu o dăruire totală, demnă de toată apecierea și respectul spectatorilor. Trei tipologii diferite, trei roluri diferite unite de aceeași soartă, într-un joc actoricesc bine închegat. Meritul regizoral al lui Tino Geirun este remarcabil, mai ales că a lucrat pe un text atipic pentru spectatorul obișnuit.Se cuvine a aplauda curajul teatrului reșițean pentru abordarea acestui text și totodată un sincer Laudatio pentru actrițele noastre:Ana Maria Cizler, Andrada Samoilă și Camelia Ghinea!

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles