Etnicii germani din Banatul Montan sărbătoresc Ziua Minorităților Naționale

În data de 18 decembrie  minoritățile naționale din țara noastră își sărbătoresc ziua. Conform HG 881 din 1998, ziua de 18 decembrie este declarată ca data la care se sărbătorește Ziua Minorităților Naționale din România. 19 minorități etnice recunoscute oficial la nivel național sunt chemate prin activitatea lor să-și promoveze valorile culturale proprii, tradițiile specifice fiecăreia dintre ele.
Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin a organizat de-a lungul anilor mai multe evenimente care au marcat această zi deosebită pentru toate minoritățile naționale din țara noastră.
Anul acesta, la Reșița, organizația reprezentativă a etniei germane din Banatul Montan va organiza de Ziua Minorităților Naționale din România o manifestare complexă la Biblioteca Germană “Alexander Tietz”, începând cu ora 15,30, în cadrul căreia vor avea loc următoarele activități:
– Prezentare de carte: Werner Kremm, “Momentaufnahmen. Rumänien unter der Lupe” (Impresii de moment. România sub lupă). Cuvânt înainte: prof. dr. Anton Sterbling, postfață: Eginald N. Schlattner; apărută la Reșița la Editura “Banatul Montan”, 2016, ca cea de a 76-a apariție editorială a Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița
– Vernisajul expoziției de fotografii: “Sărbătoarea Kirchweih-ului de la Gărâna, 2016”, realizată de Lucian Duca
– Incursiuni muzicale oferite de grupul muzical “Intermezzo”.

De la ora 18.15, la Biserica romano-catolică Maria Zăpezii din Reșița, va avea loc un concert de Advent, susținut de profesor Cristian Roșoagă.

Cele mai citite

Related Articles