Promisiunile „câştigătoare” ale celor 7 parlamentari de Caraş-Severin

624

Biroul Electoral Judeţean Caraş-Severin a anunțat numele parlamentarilor aleşi în scrutinul din 11 decembrie. După prima etapă de alocare a mandatelor, PSD s-a ales cu doi deputați – Ion Mocioalcă şi Ion Spânu – şi un senator, Ionuţ Chisăliţă. Deputatul liberal este Valeria Schelean. După redistribuirea voturilor, liberalul Marcel Vela a obţinut un post de senator, iar Luminiţa Jivan de la PSD şi Ion Tabugan de la PMP, câte un mandat de deputat.

Deputatul PSD, Ion Mocioalcă vrea din nou la Comisia de apărare

Liderul PSD, Ion Mocioalcă este mulţumit de rezultatul obţinut: „Practic, ne-am atins obiectivul propus de un senator şi 3 deputaţi”. În cadrul unei conferinţe de presă, el a mulţumit alegătorilor, dar şi echipei cu care a fost atins acest scor istoric.

„Cred că acest scor nu va putea fi repetat în viitorul apropiat decât de acelaşi PSD care poate deveni mai performat până în 2020. Îi felicit şi pe competitorii noştri şi îi invit să adere la programul de gurvernare PSD”.

Senatorul PNL, Marcel Vela vrea parlament regional

Preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, proaspăt ales senator, va milita pentru crearea unui grup parlamentar al Regiunii Vest, care să reunească toţi parlamentarii:

„Parlamentarii din Caraş-Severin, Arad, Hunedoara şi Timiş trebuie să lupte cu toţii pentru ca oamenii din judeţele lor să aibă parte de un trai mai bun. Odată cu încheierea campaniei electorale, trebuie să se termine şi orice dispute şi animozităţi dintre partide”.

„Indiferent de asperităţi sau de polemicile din această campanie complicată, le multumesc şi celorlalţi candidaţi care nu au fost declaraţi câstigători, pentru că toţi aveau propuneri importante şi utile pentru judeţ, indiferent de formaţiunea politică reprezentată în cursa electorală”, a menţionat Marcel Vela.

Senatorul PSD, Ionuţ Chisăliţă vrea să ajute persoanele cu dizabilități

Ionuţ Narcis Chisăliţă este primul senator cu dizabilități din România care a obținut un mandat candidând pe listele PSD Caraș-Severin. În campania electorală el a spus că va încerca să rezolve din problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi:

„Unul dintre principalele proiecte pe care le voi face dacă voi ajunge în Senat este de fapt un amendament la legea ANL-urilor. Vreau să cresc punctajul pentru persoanele tinere cu dizabilități, de la 5 la 15 puncte. Este datoria noastră să le dăm și acestor tineri șansa să beneficieze de o locuință ANL”.

Ionuţ Chisăliţă a mai spus că va propune ca în blocurile ANL să existe cel puţin un apartament destinat acestor categorii de persoane.

Deputatul PMP Ion Tabugan susţine însănătoşirea sistemului de sănătate

Ion Tabugan este deputat de Caraş-Severin pentru a treia oară. Acesta a spus că rezultatul obţinut de PMP în judeţ este unul mulţumitor. De altfel, cele peste 7 procente obţinute de Partidul Mişcarea Populară, clasează filiala Caraş-Severin pe locul 6 în ţară. Tabugan susţine că este necesară transformarea spitalelor în fundații ale statului. Astfel, pot împrumuta bani, pot să-și facă extinderi şi dotări. Parlamentarul a venit cu propuneri şi în ceea ce priveşte statutul medicilor:

În momentul față, sistemul sanitar este departe de a pune în centrul lui interesele bolnavului, a mai spus Ion Tabugan.

Deputatul PSD, Ion Spânu, receptiv la problemele cărăşenilor

Parlamentarii de Caraş-Severin promit că vor încerca să rezolve problemele cărăşenilor prin iniţierea de proiecte legislative, favorabile acestora. Ion Spânu, aflat la primul mandat din partea PSD, a spus că în campania electorală a aflat multe dintre nemulţumirile cărăşenilor, una dintre ele fiind legată de restricţiile impuse în Parcul Naţional Porţile de Fier:

Deputatul PNL, Valeria Schelean se concentrează pe legi

Valeria Schelean, deputat ales pe listele PNL Caraş-Severin şi-a propus ca şi în acest al doilea mandat să aducă în atenţia Parlamentului, proiecte de acte normative de interes pentru cetăţean. Unul dintre obiectivele principale vizează siguranţa familiei şi victimelor violenţei domestice:

Deputatul PSD, Luminiţa Jivan acordă mare atenţie tinerilor

Cel de-al treilea deputat cărăşan pe care îl trimite PSD în Parlament este Luminiţa Jivan. Aceasta a declarat, în campania electorală că își dorește să pună umărul la sprijinirea tinerilor, pe care vrea să îi ajute, prin intermediul programului de guvernare propus de social-democraţi.

„Pe tineri vreau să-i conving că PSD, prin programul nostru de guvernare, are soluții ca ei să rămână în țară, să-și întemeieze o familie, să poată să-și cumpere o locuință, să se alăture clasei de mijloc. Acest program pentru tineret se bazează pe lucruri concrete”, a afirmat Luminița Jivan.

Luminiţa Jivan este cel mai tânăr parlamentar din Caraş-Severin, iar până acum a fost director de cabinet la Consiliul Judeţean.

(Sebastian Dragomir)