„Fericit este cel ce poate dărui”: Episcopia Caransebeşului însufleţeşte proiectul Muzică pentru viaţă iniţiat de Radio Reşiţa şi Crucea Roşie

185

Vestea naşterii Domnului în ieslea de la Betleem a fost vestită în seara de marţi, 13 decembrie la Reşiţa prin concertele de colinde susţinute de corurile Episcopiei Caransebeşului.

Este vorba de corul de maici al Mănăstirii Nera, corul preoţilor din Protopopiatul Reşiţa, corul Catedralei „Învierea Domnului” din Caransebeş şi corul „Laudatio” al Episcopiei Caransebeşului. Acestora li s-a alăturat şi corul „Menestrelul” al Asociaţiei culturale Reşiţa Română.

Ascultă aici colindul corului de maici de la Mănăstirea Slatina Nera:

Evenimentul cu scop caritabil, a debutat cu o rugăciune comună şi  s-a consumat de-alungul mai multor incursiuni a capella, în prezenţa PS Lucian – Episcopul Caransebeşului şi a primarului urbei de pe Bârzava, Ioan Popa.

Ascultă aici alocuţiunea PS Lucian – Episcopul Caransebeşului:

Cărăşenii prezenţi la eveniment au donat după posibilităţi şi şi-au exprimat compasiunea pentru proiectul Radio Reşiţa, găsindu-l extrem de binevenit.

Seria de acţiuni din cadrul proiectului „Muzică pentru viaţă” iniţiat de Radio Reşiţa şi derulat în parteneriat cu Crucea Roşie a debutat luni, 12 decembrie la Oraviţa, iar marţi, 13 decembrie a întrunit în sala Teatrului de Vest din municipiu, zeci de iubitori ai colindului tradiţional şi ai semenilor aflaţi în suferinţă. Oamenii s-au hrănit sufleteşte cu mesajele creştineşti specifice sărbătorilor de Crăciun şi din puţinul lor au donat pentru colecta destinată strângerii de fonduri pentru bolnavii de cancer şi implicit definitivarea primei clinici oncologice de depistare a acestei maladii din România, edificată la Slatina Nera, obiectiv aflat sub patronajul Episcopiei Caransebeşului.

Concertele şi spectacolele caritabile vor continua săptămâna aceasta la Oţelu-Roşu şi Caransebeş şi săptămâna viitoare în Centrul Civic al municipiului de pe Bârzava în cadrul programului Serious Request derulat de Radio Reşiţa. În cadrul acţiunii de miercuri, 21 decembrie la Căsuţa de sticlă în faţa publicului prezent în Piaţa 1 decembrie 1918 din Reşiţa se va deschide urna cu donaţiile colectate în urma concertelor caritabile de colinde susţinute de corurile din Episcopia Caransebeşului în pragul sărbătorilor de iarnă, atunci când fiecare încearcă să fie mai bun şi să dăruiască aproapelui.

Radio Reşiţa mulţumeşte Episcopiei Caransebeşului pentru acţiunile caritabile şi pentru modul prin care se implică în ajutorarea semenilor aflaţi în suferinţă.

(Hardy Cvoica)

Foto: Radio Reşiţa