TAS confirmă descalificarea lui Gabriel Sîncrăian de la JO 2016 și retragerea medaliei de bronz

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a confirmat descalificarea halterofilului român Gabriel Sîncrăian de la Jocurile Olimpice de vară ediția 2016 și retragerea medaliei de bronz pe care acesta a cucerit-o la Rio de Janeiro, după ce sportivul fost depistat pozitiv cu ocazia unui control antidoping efectuat în timpul competiției.

Într-un comunicat dat publicității joi seara, TAS precizează că Gabriel Sîncrăian “a comis o încălcare a regulamentului antidoping, după ce a fost testat pozitiv la testosteron exogen, o substanță nespecifică aflată pe lista produselor interzise de Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA), cu ocazia unui control efectuat în timpul competiției, pe 12 august 2016”.

TAS adaugă că ‘toate rezultatele obținute de Gabriel Sîncrăian la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, inclusiv medalia de bronz cucerită la categoria 85 kg sunt anulate”.

Gabriel Sîncrăian a cucerit medalia de bronz la JO 2016, în cadrul categoriei 85 kg, cu un total de 390 kg, la fel ca și Denis Ulanov din Kazahstan. Românul a fost cel care a urcat pe treapta a treia a podiumului, deoarece avea o greutate corporală mai mică decât Ulanov, căruia îi va reveni probabil acum medalia de bronz.

Sportivul român, care va împlini luna aceasta 28 de ani, fusese descalificat de la JO 2016 și suspendat temporar, pe 30 septembrie, de Federația internațională de haltere (IWF), în urma rezultatului pozitiv al testului antidoping de la Rio.

De menționat că, în anul 2013, Gabriel Sîncrăian a fost suspendat pentru doi ani după ce a fost depistat pozitiv la stanozolol, iar acum se află la a doua încălcare a codului antidoping, riscând astfel o sancțiune drastică, ce poate merge până la suspendarea pe viață din activitatea sportivă.

AGERPERS

Cele mai citite

Related Articles