[AUDIO] 12 clădiri etichetate cu bulină roşie, în Caraş-Severin

SONY DSCÎn judeţul Caraş-Severin există mai multe clădiri de peste trei etaje care au fost clasificate cu risc seismic, primind bulina roşie. În Băile Herculane au fost supuse expertizării 10 astfel de clădiri, mai ales în zona centrală a oraşului staţiune. Este vorba de clădiri vechi situate pe străzile Domogled, Nicolae Stoica de Haţeg, Licuricilor, Mihai Eminescu, Zăvoiului, Castanilor, Izvorului şi în Piaţa 1 Mai.

Şi în Reşiţa sunt două blocuri incluse în clasele doi şi trei de risc. Vorbim despre blocul 20 de pe strada Petru Maior şi 4 de pe strada Gheorghe Şincai. Locotenentul colonel Corina Braje de la Compartimentul Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei de la ISU Semenic spune că numărul acestor clădiri este redus la nivelul unui judeţ întreg:

Cetăţenii intervievaţi în centrul istoric din Băile Herculane nu par deloc optimişti şi speră ca autorităţile să ia măsuri pentru consolidarea clădirilor cu bulină roşie:

Această calamitate naturală, numită cutremur, nu poate fi prognozată, dar la nivelul ţării se înregistrează săptămânal cel puţin un cutremur cu intensităţi diferite. Problemele mai mari se semnalează în Vrancea.

Cele mai citite

Related Articles