[FOTO] Contrabanda cu produse accizabile a devenit un lucru obişnuit în zona de frontieră

179

Există adevărate reţele de traficanţi, fiecare membru având un rol bine stabilit. Controalele şi filtrele executate de poliţiştii de frontieră dau roade, dar sunt şi numeroase situaţii în care ţigările de contrabandă sau cantităţi impresionante de alcool ajung pe piaţa neagră din sud-vestul ţării.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Drobeta Turnu Severin au confiscat 100 de litri de alcool etilic de provenienţă sârbească. Acesta a fost găsit într-o maşină cu număr de Olt, oprită pentru control, la intrarea în localitatea Şimian, spune comisarul şef Valeriu Pera, purtător de cuvânt al STPF Mehedinţi:

„Maşina era condusă de cetăţeanul român C. Gheorghe, în vârstă de 57 de ani, din judeţul Olt, despre care existau date că se ocupă de traficul cu produse accizabile. Alături de acesta, în autoturism se mai afla şi Dumitru T., în vârstă de 54 de ani, tot din judeţul Olt. La controlul autoturismului, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au depistat în interiorul acestuia cantitatea de 100 litri de alcool etilic, ce aparţineau lui Dumitru T., bunuri pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat alcoolul de pe raza municipiului Turnu Severin cu scopul de a-l comercializa în localităţi din judeţul Olt. Alcoolul, în valoare de 3000 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fară a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita de 40 de litri de alcool etilic”.

contrabanda-4

O altă captură impresionantă a fost făcută săptămâna trecută. Atunci, în urma mai multor percheziţii, poliţistii de frontieră mehedinţeni au confiscat peste 12.500 de pachete cu ţigări de contrabandă.

(Sebastian Dragomir)