Indonezia: două femei şi trei bărbaţi au fost biciuiţi în faţa unei mulţimi entuziaste

Cinci persoane, dintre care două femei şi trei bărbaţi, au fost biciuite luni în faţa unei mulţimi entuziaste adunate lângă o moschee din Banda Aceh, capitala singurei provincii din cele 34 ale Indoneziei care aplică legea islamică Sharia, relatează AFP.

O femeie de 34 de ani considerată vinovată că a stat ceva timp lângă un bărbat străin a fost pedepsită cu şapte lovituri de bici. O tânără de 19 ani a fost pedepsită la rândul ei cu 100 de lovituri de bici pentru că a întreţinut relaţii sexuale înainte de căsătorie. Ea pur şi simplu a lăsat capul în jos şi a rămas fără reacţie în uralele mulţimii, transmite un corespondent al AFP. Alţi trei bărbaţi au fost de asemenea biciuţi. Astfel de scene au loc frecvent în provincia Aceh, situată în nordul insulei Sumatra, unde este aplicată pe larg Sharia de la obţinerea statutului de autonomie în 2001.

În octombrie, 13 persoane, între care şase femei, au fost biciuite tot într-o moschee din Banda Aceh. Legea divină a musulmanilor prevede biciuirea persoanelor care întreţin relaţii sexuale în afara căsătoriei sau cu parteneri de acelaşi sex, dar şi a celor care consumă alcool sau practică jocurile de noroc.

De același autor

Related Articles