Lucian Bute a scăpat de suspendare și poate boxa din nou în 2017

Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial la supermijlocie, a scăpat de suspendare după ce Comisia de box a Districtului Columbia a acceptat explicațiile testului pozitiv din 20 aprilie, după meciul egal cu Badou Jack, și poate urca din nou în ring în 2017, relatează presa canadiană.

Comisia de box a Districtului Columbia i-a audiat joi pe Lucian Bute și pe staff-ul său, care în final au acceptat o suspendare provizorie de 6 luni, ispășită deja pe 6 noiembrie, și o donație de 50.000 dolari pentru a comisie de luptă antidoping patronată de WBC. Lucian Bute poate acum să-și continue cariera de boxer profesionist începând cu 2017.

Dacă explicațiile lui Bute nu ar fi fost acceptate, pugilistul româno-canadian risca o suspendare de trei ani. Avocații lui Bute au demonstrat că substanța ostarină, găsită în organismul său, este consecința unei contaminări a produsului nutrițional prescris de preparatorul fizic Angel Heredia, care în mod curios se ocupa și de campionul Badou Jack. Dacă mixtura comandată pentru Badou Jack nu a fost contaminată, în schimb cea pentru Lucian Bute conținea elemente nutriționale din laboratorul chinez de origine care erau contaminate cu ostarină, conform raportul unui laborator californian, care a înclinat balanța de partea lui Bute.

Mauricio Sulaiman, președintele WBC, a confirmat, conform unui ziar din Montreal, că Lucian Bute își va reprimi locul din clasament de după ultima sa luptă.

Bute a fost depistat pozitiv la ostarină după meciul egal cu campionul IBF Badou Jack din 20 aprilie, dar și-a susținut mereu nevinovăția.

Ostarina nu este un steroid anabolizant, dar are aceeași rezultat în privința creșterii rezistenței și a masei musculare.

Lucian Bute, 36 ani, a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012, interval în care și-a apărat centura de 9 ori. El are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști.

AGERPRES

De același autor

Related Articles