Reşiţa: de la oraş industrial la oraş inteligent

Reșița vrea să treacă de la un oraș industrial la un oraș inteligent. De aceea, Primăria municipiului împreună cu Universitatea Eftimie Murgu au organizat astăzi o primă întâlnire pe această temă.

Conceptul de oraş-inteligent  este de fapt un ecosistem caracterizat prin existenţa unui set de procese parţial digitalizate şi care urmăreşte eficientizarea, prin intermediul soluţiilor IT, a interacţiunii dintre locuitorii săi, administraţie şi mediul de afaceri local. Pentru iniţierea acestui demers, cele două instituţii au invitat tinerii din oraş, iar cu ajutorul internetului,au participat şi alte persoane, între care fostul ministru al comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Marius Bostan; consilierul primului ministru Dacian Cioloş, Dan Nechita, antreprenori şi dezvoltatori de tehnologii informaţionale.

Pentru primarul municipiului, Ioan Popa, un oraş deştept, este un oraş de pionerat aşa cum s-a mai întâmplat de-a lungul istoriei reşiţene cu fabricarea oţelului,a locomotivelor, a hidrocentralelor şi nu fabrici pe sistem lohn- care nu duc la progres.

Ioan Popa a precizat că îşi doreşte în primul rând să aducă industria verde la Reşiţa, cum ar fi asamblarea de autoturisme electrice. Trebuie să găsim soluţii de pionerat, să fim din nou vârf de lance – a mai spus Ioan Popa. Discuţiile s-au axat în continuare pe teme de administraţie, comunitate, fonduri europene şi antreprenoriat.(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles