Angela Gheorghiu lansează primul său album de colinde româneşti, „O, ce veste minunată!”

Digipack_desfasurare [Converted]Superstarul internaţional Angela Gheorghiu lansează primul său album de colinde româneşti, „O, ce veste minunată!”, împreună cu MediaPro Music, un cadou perfect pentru Sărbătorile de iarnă.

Noul material discografic, realizat cu sprijinul Radio România şi al Centrului Cultural Casa Artelor, conţine 16 dintre cele mai îndrăgite colinde tradiţionale româneşti, printre care „Bună dimineaţa la Moş Ajun”, „Florile dalbe (Astăzi s-a născut Hristos)” sau „Colindiţa”.

Cu această ocazie, Angela Gheorghiu lansează şi un colind, „La Vitleem colo-n jos”, extras de pe noul material discografic. Colindul este tradiţional, prelucrat de Nicolae Lungu, iar aranjamentul a fost realizat de Dan Dediu.

„Am înregistrat acest album de colinde pentru a readuce în suflet acea bucurie simplă, dar înalţătoare, a Crăciunului petrecut alături de cei mai dragi oameni. Sunt fericită şi emoţionată să pot oferi publicului primul CD cu colinde româneşti de referinţă, cu aranjamente gândite pentru spiritul şi vocea mea. Este un vis împlinit pentru mine, pentru că este un proiect de sufleţ primul realizat prin intermediul fundaţiei pe care am înfiinţat-o şi care-mi poartă numele, Fundaţia Angela Gheorghiu. Le mulţumesc tuturor prietenilor care m-au sprijinit pentru a vă putea oferi ce este mai de preţ în muzica românească tradiţională de Crăciun. Vă urez să aveţi parte de Sărbători cu mare bucurie şi pace sufletească!”, a spus Angela Gheorghiu.

Piesele sunt înregistrate în luna septembrie 2013 la Sala Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, dirijor Tiberiu Soare, Corul Naţional de Cameră Madrigal, dirijor Voicu Popescu şi Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga, şi în Studioul ISV – Ines Studio & Video.

Albumul este o coproducţie Fundaţia Angela Gheorghiu – Radio România – Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 Bucureşti – Primăria Sectorului 3 Bucureşti. Producătorul general al acestui material discografic este Oltea Şerban Pârâu, iar producătorul executiv, Alice Barb.

Noul material discografic poate fi găsit în toate magazinele de specialitate din ţară şi în hypermarketuri, la raionul de muzică.

De același autor

Related Articles