Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

BANAT

Pe parcursul primei săptămâni, valorile termice diurne vor scădea în primele și ultimele două zile, iar în restul timpului vor crește; valorile nocturne vor scădea în cea mai mare parte a timpului, exceptând ultimele două dimineți, când vor marca o creștere. Variațiile, însă, nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel ce ar fi normal în această perioadă a anului. În medie regională, temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 14 grade, iar cele minime între 2 și 5 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi în scădere la început, apoi relativ staționar. Temperatura aerului va avea, în medie, maxime cuprinse între 7 și 11 grade și minime între 0 și 5 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, dar mai ales în primele zile ale lunii decembrie.

CRIŞANA

În prima săptămână, valorile termice diurne vor marca o scădere în primele trei zile, vor crește în următoarele două, apoi vor scădea din nou; valorile nocturne vor scădea în prima parte a intervalului, apoi vor crește, dar nici în această regiune variațiile nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel specific perioadei. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 14 grade, iar cele minime între 2 și 4 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic – în scădere până la finele lunii noiembrie, apoi relativ staționar, se va apropia de cel ce ar fi normal în această perioadă din an. Temperatura aerului va avea, în medie, maxime cuprinse între 5 și 11 grade și minime între -1 și 3 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, îndeosebi în primele zile ale lunii decembrie și este posibil să fie mai însemnate cantitativ la sfârșitul intervalului.

TRANSILVANIA

Pe parcursul primei săptămâni, valorile termice diurne vor scădea în primele două zile, apoi vor fi relativ staționare, iar cele nocturne vor scădea în cea mai mare parte a timpului, exceptând ultimele două dimineți, când vor marca o creștere. Variațiile, însă, nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel specific perioadei. În medie, pe întreaga regiune, vor fi maxime cuprinse între 8 și 11 grade și minime între – 2 și 1 grad. În cea de-a doua săptămână temperatura aerului va fi în scădere la început, apoi nu se va modifica semnificativ. Vor fi valori medii încă peste cele normale – maxime cuprinse între 4 și 8 grade și minime între -5 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, îndeosebi în perioadele 28-29 noiembrie și 2- 4 decembrie.

OLTENIA

Temperatura aerului va fi în scădere până în data de 25 noiembrie, dar mai ales în perioada 28-29 noiembrie. Pe parcursul primei săptămâni, vor fi valori maxime de 8…9 grade și minime între 1 și 4 grade. Apoi, mediile regionale vor fi de 5…6 grade pentru temperaturile maxime și -2…0 grade pentru cele minime. Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi în creștere în cea de-a doua săptămână, când acestea se vor semnala pe arii relativ restrânse și vor fi în general slabe cantitativ.

LA MUNTE

În prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi predominant frumoasă și caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce se vor situa în jurul valorii de 8 grade și minime de 0…1 grad, în medie. Începând din 27…28 noiembrie, valorile termice vor scădea, astfel încât maximele se vor apropia de pragul de îngheț, iar nopțile vor deveni reci, cu temperaturi minime predominant negative, cuprinse, în medie, între -7 și -5 grade. Precipitații vor fi de așteptat pe parcursul celei de-a doua săptămâni, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai ridicată în perioadele 28-29 noiembrie și 2- 4 decembrie.

Sursa :ANM

De același autor

Related Articles