Un porc de peste 500 de kilograme e vedetă în vestul ţării. Uriașul e înalt aproape cât un baschetbalist

Un porc de peste 500 de kilograme a devenit vedetă într-o localitate din județul Arad. Proprietarul său n-a îngrașat porcul „în Ajun”, ci a făcut-o tot anul.

Așa a ajuns ca „Șony”, căci așa a fost botezat uriașul, să cântărească aproape jumătate de tonă. Porcul are și o lungime impresionantă. Dacă s-ar ridica în picioare, ar avea peste doi metri.

Porcul a crescut spectaculos în gospodăria familiei Goran din localitatea Fiscut. Oamenii spun că nu se așteptau ca animalul, pe care l-au boteza Șony al III-lea, să ajungă atât de mare.

E cât o vacă. E un vițel mai mic. Porc e mai greu să găsești peste 350 de kilograme. Monstrulică mănancă o găleată de 15 kilograme de cereale pe zi. Are poftă și nu e la regim”, a spus amuzat Adam Goran, fiul proprietarului fermei.

Un porc de peste 500 de kilograme a ajuns atracția localității

Porcul face parte din rasa Duroc.

Tăiat, făcut bucăți și îi dau un butoi cu 200 de kilograme de varză, să facă sarmale. Ar ieși mii de sarmale pentru cinci nunți de 200 de persoane”, a spus un localnic care a venit să vadă porcul neobișnuit de mare.

Specialiștii spun că aceasta a fost creată în secolul XIX-lea în Statele Unite, iar acești porci pot cântări până la 350 de kilograme. Șony, însă, a întrecut orice așteptări pentru că el cântărește peste jumătate de tonă.

Aceasta este a treia generație de porci imenși pe care familia Goran a reușit s-o crească. Fiecare dintre uriași a cântărit peste 440 de kilograme. Gospodarii spun că porcul a crescut neașteptat de mult pentru că a fost hrănit doar cu grâu și porumb din bătătură.

Proprietarii spun că animalul nu este de vânzare. Șony va fi sacrificat, anul acesta, de Crăciun.

libertatea.ro

De același autor

Related Articles