Campionatul Național de Lupte U23 în premieră la Reșița: Reșițeanul Vlad Caraș, noul campion la categoria 125 kg

Update: Titlul de Campion Național al României  i-a revenit reșițeanului Vlad Caraș, la categoria 125 kg. Alfred Loba, de la CSM Reșița, a cucerit medalia de argint la categoria 97 kg.

Peste 200 de sportivi se întrec zilele acestea la lupte libere, feminine și greco-romane,  cu ocazia Campionatului Național Under 23 care are loc la Sala Polivalentă, sub atenta supraveghere a oficialilor Federației Române de Lupte.

Răzvan Pîrcălabu, președintele FRL a vorbit într-o conferință de presă prilejuită de desfășurarea Campionatului Național Individual de Lupte, despre apariția unui puternic centru de lupte în Reșița:

Am avut o discuție cu domnul Dacica și cât de curând aici va lua ființă un centru și mai puternic de lupte, unde sperăm să descoperim noi și noi campioni”.

Alin Grigore, secretar general al Federației Române de Lupte, a vorbit și el despre această competiție, organizată în premieră la Reșița.

Federația Europeană de Lupte a înființat Campionatul European după ce FRL a reușit să implementeze această vârstă, U23, ca și Campionat Național, pentru a nu dezavantaja juniorii în luptele cu seniorii, care câștigau de fiecare dată. Astfel această categorie (U23) face trecerea de la juniori la seniori. Începând cu anul urmăror, acest Campionat Național se va organiza înaintea Europenelor, ca și criteriu de selecție pentru sportivii care ne vor reprezenta la întrecerea continentală. Participarea de aici, de la Reșița, este una destul de numeroasă, raportat la această categorie de vârstă.”

Alina Vuc, singura luptătoare din Reșița care a participat la o ediție a Jocurilor Olimpice, și-a demonstrat încă odată valoarea obținând medalia de aur la categoria 48 kg.

În prima zi a competiției, de la Clubul Sportiv Școlar Reșița, Răzvan Toderoi a obținut medalia de bronz, iar Mihail Popov locul 5, ambii la categoria 61 kg.

Cele mai citite

Related Articles