Câteva persoane au ajuns la spital, fiind suspectaţi că au luat rabie de la o bovină turbată

275
Rabie

Nu mai puţin de 13 suceveni au ajuns la spital, fiind suspectaţi că au luat rabie de la o bovină turbată, ce aparţinea unui localnic din comuna suceveană Zvoriştea. Animalul a fost sacrificat, după ce a intrat în agonie, medicii veterinari descoperind că avea rabie.

Proprietarul unei vaci diagnosticate cu rabie, precum şi alte 12 persoane ce au intrat în contact cu animalul au ajuns la spital în ultimele 48 de ore, fiind suspecte de rabie.

Suceveanul a hotărât să sacrifice bovina după ce aceasta a intrat în agonie, iar apoi a dus probe de carne la laboratorul Direcţiei Sanitar Veterniare şi pentru Siguranţa Animalelor Suceava, pentr efectuarea de analize.

Medicii veterinari au descoprit faptul că vaca era turbată şi au bănuială că şi un alt animal ce a fost sacrificat în aceeaşi gospodărie ar fi avut rabie. Carnea provenită de la vaca bolnavă a fost confiscată şi apoi incinerată.

Toate persoanele care au intrat în contact cu animalul au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, existând suspiciunea că ar fi bolnave de rabie. Medicii le-au administrat acestora rapid tratament antirabic.

Veterinarii au dezinfectat gospodăria din Zvoriştea, iar acum au deschis o anchetă pentru a depista sursa infecţiei. Se pare că boala a fost contactată de animalele din gospodărie de la un animal sălbatic.

sursa : adevarul.ro