[AUDIO] Din culisele singurătăţii în doi cu profesorul Nicolae Magiar

lansare-magiarDin culisele unei emisiuni radiofonice” este intitulat produsul literar lansat marţi, 16 iunie la Reşiţa, la marcarea ediţiei cu numărul 2000, a emisiunii “Singurătate în doi”, redactată şi moderată cu dăruire de profesorul de istorie reşiţean Nicolae Magiar. Cartea este o cronică scrisă a peste 846 de emisiuni radiofonice, realizate în decursul a 10 ani doar la Radio România Reşiţa, unul, poate, dintre puţinele concepte de acest fel consemnate şi pe suport tipărit. Acest volum cuprinde dialogul pe care domnia sa l-a instituit în cadrul emisiunilor din fiecare seară de joi, spaţiu de emisie gândit de realizator şi echipa redacţională ca o emisiune interactivă, mereu în legătură cu ascultătorul, a spus preşedintele Consiliului judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

“Singurătate în doi” este o emisiune deosebit de importantă din grila de programe a Radio România Reşiţa, pentru că atrage ca un magnet ascultători de toate vârstele şi din toate păturile sociale. Este suprinzător să vezi, că după ora 22.00, oameni de pretutindeni îşi fac timp să stea să asculte la radio atunci când se spune că este ora destinată vizionării la televizor, a precizat redactorul şef al radioului reşiţean, Laura Sgaverdea. Prin emisiunea sa, profesorul Nicu Magiar face cunoscut radioul, graţie internetului, în toată lumea, este postul de radio în compania căruia oamenii se simt ca acasă, deci nu mai sunt singuri.

“În urmă cu câţiva ani, un om apropiat mie, care din păcate nu mai este printre noi, este vorba despre sora mea, mi-a spus: tu ai putea să scri o carte despre emisiunile acestea, atâta timp cât oamenii îţi oferă subiecte”, a declarat prof. Nicolae Magiar în alocuţiunea ţinută în cadrul lansării de astăzi. Cartea cuprinde începuturile la Radio Terra Sat, perioada Radio Reşiţa, lista cu ascultătorii care au intrat în direct şi opiniile unora dintre ei, fie că sunt din ţară sau de peste hotare.

În încheierea evenimentului, prof. Nicu Magiar a spus că dedică volumul lansat tuturor celor care, la ceas târziu în noapte stau şi ascultă din suflet pentru suflet pe frecvenţa inimii, emisiunea care, va dăinui, atâta timp cât ascultătorii vor mai avea tăria şi plăcerea să primească un oaspete nevăzut dar auzit oriunde recepţionează Radio România Reşiţa şi implicit “Singurătate în doi”.

Articolul precedent
Articolul următor

Cele mai citite

Related Articles