Naționala de rugby a României a învins Canada, în meci test

Nationala de rugbyNaţionala de rugby a României a învins cu scorul de 21-20 (12-7 la pauză) reprezentativa Canadei, în cel de-al doilea meci-test din această lună, desfăşurat, sâmbătă seară, pe stadionul naţional ”Arcul de Triumf” din Capitală.

Partida a fost una extrem de disputată şi echilibrată, cu dese răsturnări de scor, cele două echipe încercând până în ultimul minut să-şi apropie victoria, făcând o mare risipă de energie, ultimele minute fiind de-a dreptul dramatice.

În prima repriză românii au arătat un joc pragmatic şi bine închegat, folosind fiecare oportunitate pentru a aduce puncte pe tabela de marcaj, în schimb canadienii dominând la capitolul posesia balonului.

Scorul a fost deschis de Florin Vlaicu dintr-o lovitură de pedeapsă în minutul 6, tot el aducând alte 3 puncte câteva minute mai târziu de asemenea în urma unei lovituri de penalizare obţinută după ce canadienii au încercat să disloce neregulamentar un mol de margine.

Replica oaspeţilor a venit destul de repede, după un joc cursiv de pase dintr-o parte în cealaltă a terenului, căpitanul Tyler Ardron izbutind singurul eseu al primelor 40 de minute, transformat de Harry Jones.

A urmat o perioadă în care ambele formaţii au făcut eforturi de a se apropia cât mai mult de terenul de ţintă advers, ”Stejarii” crescând presiunea şi determinându-i pe canadieni să greşească în mai multe rânduri. O astfel de fază s-a produs şi în minutul 18 când un jucător canadian nu a eliberat zona placajului, arbitrul dictând penalitate, Vlaicu transformând cu precizie lovitura de pedeapsă care a urmat, scorul devenind 9-7 pentru România.

În minutul 29, mijlocaşul la deschidere Florin Surugiu a văzut cartonaşul galben lăsând România în 14 jucători, tricolorii gestionând însă, ca şi în meciul cu Tonga, foarte bine această inferioritate numerică. ”Stejarii” au avut noroc la ratarea loviturii de pedeapsă de către Jones dintr-o poziţie foarte bună, iar cum ocaziile se răzbună, după ce oaspeţii au prăbuşit o grămadă ordonată, lovitura de pedeapsă dictată pentru ”Stejari” a fost transformată de Vlaicu, scorul devenind 12-7 pentru România, acesta fiind şi rezultatul la pauză.

Canadienii au început mai bine partea a doua a jocului şi Jones a adus rapid 3 puncte pe tabelă după fructificarea unei lovituri de pedeapsă. Tot el a reuşit un eseu după un atac în forţă al echipei sale, transformând şi încercarea, astfel că la doar cinci minute după debutul celui de-al doilea mitan, tabela de marcaj indica 17-12 pentru nord-americani. Tricolorii au răspuns cu un joc mai agresiv făcut pe înaintare, Vlaicu aducând alte 3 puncte pentru România dintr-o lovitură de pedeapsă după o infracţiune a canadienilor într-o grămadă ordonată. Jones a ratat, în minutul 53, o lovitură de pedeapsă de care a beneficiat Canada, pentru ca Vlaicu, în mare formă, ca şi în meciul cu Tonga, să readucă naţionala frunzei de stejar în avantaj, în minutul 68 şi tot printr-o lovitură de penalitate obţinută în urma unor greşeli făcute de grămada canadiană sancţionate de arbitru: 18-17 pentru România. În minutul 74, James Pritchard a ratat o altă lovitură de pedeapsă pentru nord-americani dictată de arbitru după ce un jucător român nu a eliberat zona unui placaj însă el şi-a reparat greşeala după alte trei minute când românii au fost penalizaţi ca urmare a unei infracţiuni în joc, scorul devenind, în minutul 78, 20-18 pentru Canada.

Iar istoria cu Tonga s-a repetat şi de această dată, în ultimele secunde ale partidei, stelistul Florin Vlaicu, devenit eroul ”Stejarilor”, reuşind să transforme o ultimă lovitură de pedeapsă acordată României după un atac al tricolorilor oprit neregulamentar de oaspeţi, stabilind şi scorul final: 21-20 pentru România.

În ultimul meci-test din acest an, România va întâlni Fiji, peste o săptămână, tot la Bucureşti, pe stadionul ”Arcul de Triumf”.

De același autor

Related Articles