Târgul de Carte vă așteaptă la Belgrad

La Belgrad au fost decernate premiile celei de a 61-a ediţii a Târgului Internaţional de Carte. Juriul a decis ca cel mai însemnat premiu al Târgului de Carte, premiul pentru editura anului, să îl împartă editurile „Clio“ şi „Laguna“. “Clio” de ani în şir este una dintre cele mai fructuoase edituri, iar după conţinuturile publicate, intră în rândul celor mai calitative  edituri, a fost menţionat în expunerea de motive şi a mai fost subliniat că această editură a făcut un pas înainte în direcţia unui edituri din ce în ce mai dinamice şi selective, mai mult decât în anii precedenţi, urmărind şi cercetând ultimele realizări din domenilul literaturii, ştiinţei şi artei.
Editura “Laguna”  ocupă un loc important printre edituri în ceea ce priveşte numărul de apariţii şi numărului de autori premiați pe care îi publică. Această editură în aceeaşi măsură promovează autori străini şi autohtoni, iar oferta de carte care menţine publicul larg de cititori.
Membrii juriului au hotărât că premiul pentru realizarea editorială a anului în măsură egală l-au meritat volumele “Note de drum” de Grigorije Božovici, publicat de Institutul Pentru Manuale din Belgrad şi “Serbia-oraşe, judeţe şi aşezări” de Stevan Stankovici, editat de “Buletinul Oficial” şi “Cuvântul Ortodox”.
Premiul cartea pentru copii a anului  a revenit volumelor „Cele mai frumoase“ poezii pentru copii de Nenad Simonovici, editura “Tanesi” şi “Lola-un câine detectiv” de Una Babici, editura “Interpres”.
Juriul în componenţa prof. Jugoslav Vlahovici preşedinte, Tijana Kojici, Olivera Batajici Sretenovici, a acordat premiul pentru cea mai frumoasă carte la Târgul de Carte volumului “Ars/Tehne” publicat de Facultatea Pentru Mass Media şi Comunicare din Belgrad.
Târgul de carte din Belgrad continuă până pe 30 octombrie, iar în ofertă sunt cele mai diverse volume publicate de 450 de edituri din ţară şi străinăte.

Sursa: rtv rs

Cele mai citite

Related Articles