Filiala Caraş-Severin a Cartelului Alfa protestează faţă de nivelul salariilor din administraţia locală şi judeţeană. Liderul Marian Apostol spune că există o evidentă discriminare între salariaţii aceleiaşi autorităţi publice şi a dat ca exemple primăriile din Arad şi Timişoara care au salarii mai mari decât cele din Reşiţa. Problemele au început în 2010 când s-a trecut la o nouă lege a salarizării în care se stipulează faptul că” sistemul de salarizare reglementat prin prezenta lege are la bază principiul luării în considerare a sporurilor, a adaosurilor salariale, a majorărilor, a indemnizaţiilor cu caracter general sau special, precum şi a altor drepturi de natură salarială recunoscute sau stabilite până la data intrării în vigoare a prezentei legi. Totodată guvernul a stipulat într-o ordonanţă de urgenţă că în cazul în care salariile determinate conform legii sunt mai mici decât cele stabilite pentru funcţia respectivă pentru luna decembrie 2009, se acordă o sumă compensatorie care să acopere diferenţa”

În Caraş-Severin, această sumă compensatorie a fost denumită la sugestia unor instituţii de control „spor de dispozitiv” , ceea ce a fost o greşală, deoarece pentru Curtea de Conturi o consideră ilegală. Astfel că din 2010, anual, prin decizii ale acestei instituții se impută suma compensatorie tocmai pentru că a fost denumită „spor de dispozitiv”, dar nu se ţine cont că prin imputarea acesteia, salariile devin mai mici decât cel din 2009, situaţie pe care guvernul a vrut să o evite prin ordonanţa de urgenţă citată.

Ca urmare, CNS Cartel Alfa Caraş-Severin solicită Instituţiei Prefectului să facă demersurile necesare către Curtea de Conturi pentru a se remedia greşala din ianuarie 2010 care a generat acest întreg lanţ de erori. În cazul în care această instituţie rămâne la fel de rigidă ca până acum, organizaţia sindicală invită parlamentarii să promoveze un proiect de lege care să scutească salariaţii de la plata acestor debite – spune Marian Apostol. Despre salariile mici din Primăria reşiţa a vorbit şi directorul Ovidiu Almăjan care spune că nici un specialist nu poate fi angajat pe un salariu net mai mic decât minimul pe economie. Dacă vrem oameni pregătiţi în administraţie, trebuie să-i plătim decent – a spus Ovidiu Almăjan.