[AUDIO] Prezenţă puţină dar bună!

20131115_0916554 agenţi economici şi 21 de persoane s-au prezentat astăzi la bursa locurilor de muncă pentru tinerii cu risc de marginalizare socială de la Reşiţa. În categoria tinerilor cu risc de marginalizare socială intră persoanele cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani, care se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa şi se încadrează în una dintre următoarele categorii: se află în sistemul de protecţie a copilului sau provine din acest sistem; are dizabilităţi; nu are familie sau a cărui familie nu îi poate asigura întreţinerea; are copii în întreţinere; a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate; este victimă a traficului de persoane.

Potrivit directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Caius Isac, aceasta este prima acţiune de acest fel organizată de AJOFM Caraş-Severin şi este o capanie de combatere a şomajului. Acesta a mai precizat că angajatorii au şi anumite beneficii dacă angajează persoane din această categorie. Printre doritori au fost două persoane cu dizabilităţi şi şapte de la centre de plasament. Agenţii economici au pus la dispoziţie pentru această bursă 45 de locuri de muncă. În urma discuţiilor purtate cu angajatorii prezenţi, 17 tineri au fost programaţi la interviuri la sediile firmelor, rezultatele finale ale organizării acestei burse urmând a fi prezentate în decurs de o luna.

Locurile de muncă rămase vacante în urma bursei vor putea fi consultate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Reşiţa.

Directorul AJOFM Caraş-Severin, Caius Isac:

Ovidiu Babolea în dialog cu câţiva tineri prezenţi la bursă:

Angajatorii au fost plăcut surprinşi de prezenţa la bursă:

Cele mai citite

Related Articles