[AUDIO-FOTO] Vreau să mă întâlnesc cu publicul din Reşiţa !

 

„Vârsta nu te apără de dragoste, dar dragostea te apără de vârstă”, ne-a mărturisit Cezara Dafinescu, oaspetele Radio Reşiţa şi totodată al reşiţenilor, astăzi de la ora 19, când o pot vedea pe scena Casei de Cultură, în cadrul celei de-a 5-a zi a  manifestărilor „Reşiţa în 10 dimensiuni”,  în spectacolul „Jumătatea mea, bărbatul”, regia Toma Enache.

 

Cezara Dafinescu s-a născut într-o zi de pe 4 august, la Sibiu, mama medic si tatăl general de armată. În copilărie s-a bucurat de protecţia și educația bunicii sale, avocat, de origine poloneză. A urmat doi ani de balet clasic, dar pentru că era înaltă, s-a înscris la liceul sportiv, devenind campioană naţională de atletism la juniori. Cariera sa sportivă s-a încheiat în urma unui accident soldat cu o ruptură de muşchi.

Nu ştii niciodată când ai întâlnire cu destinul. Trebuie să fii cât mai frumoasă la întâlnirea cu destinul.

În anul 1973 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, din București, la clasa profesorului universitar Moni Ghelerter luând la examenul de diplomă nota 10.

În anul trei de facultate s-a căsătorit cu George Motoi, la o lună după ce-l cunoscuse, actor celebru din Cluj, la acea vreme, ce filmase “Serata “.

În anul următor de facultate a devenit mămica unei fetiţe. După absolvire este repartizată la Teatrul Naţional din Bucureşti.

După o căsătorie de 23 de ani cu actorul George Motoi, divorţează în 1997, deoarece cunoaşte la 45 de ani , “marea dragoste “: Gelu Fronea, de care s-a îndrăgostit nebuneşte. Din păcate, în anul 2003 moare într-un accident de motocicletă, iar actriţa este sfâșiată de durere.

„Nu ştii niciodată când ai întâlnire cu destinul. Trebuie să fii cât mai frumoasă la întâlnirea cu destinul”, afirmă artista.

Cu siguranţă în spectacolul din această seară, publicul se va bucura de clipe de neuitat, având prilejul să o vadă pe Cezara Dafinescu în propriul rol din propria poveste de viaţă.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles