Pique se retrage din naționala Spaniei

57

Albania – Spania 0-2. Reprezentativa iberică a câștigat cu emoții în Albania, iar după încheierea partidei Gerard Pique a făcut un anunț surprinzător. Fundașul de 29 de ani al Barcelonei a mărturisit că se va retrage din naționala Spaniei după Cupa Mondială din 2018.
Pique a fost nelipsit din centrul apărării Spaniei la două dintre cele mai mari succese din istoria naționalei iberice: cucerirea Cupei Mondiale din 2010 și a Campionatului European din 2012.
Din câte se pare, oboseala este motivul principal pentru care fundașul Barcelonei a luat această decizie.
“Cupa Mondială din Rusia va fi ultima mea competiție alături de Spania. Nu e o decizie luată la cald, m-am gândit mult la acest lucru și asta simt”, a declarat Gerard Pique, la finalul meciului Albania – Spania 0-2.

84 de meciuri și 5 goluri are Gerard Pique în acest moment în naționala Spaniei, pentru care a debutat în 2009. Pentru Spania a jucat și la naționalele U16, U17, U19, U20 și U21.

9 meciuri are fundașul central în naționala neoficială a Cataloniei, pentru care a debutat în 2004.

31 de ani va avea fundașul central după Cupa Mondială din 2018, ultima competiție la care spune că va pune capăt carierei internațional, scrie digisport.ro

sursa foto:digisport.ro