[AUDIO] La Poliţie s-a dat startul unei noi sesiuni de angajare din surse externe

593

La toate posturile de poliţie din judeţ există un mare deficit de personal. Şi asta şi din cauză că de mai mulți ani, tinerii județului nu sunt interesați sau nu reușesc să intre la școlile de poliție. Cu toate acestea, când sunt organizate sesiuni de angajare din sursă externă, interesul crește brusc, spune şeful Serviciului Resurse umane, comisar şef Eronim Cojocaru:

„Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin i-au fost repartizate 45 de posturi pentru încadrare din sursă externă şi două posturi pentru ocupare prin concurs de către foşti angajaţi ai Poliţiei. Din totalul celor 45 de posturi destinate încadrării directe, 11 sunt de agenți de ordine publică în mediul urban și 30 de agenți de ordine publică în mediul rural. În această sesiune ne axăm numai pe absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat. Ei trebuie să fie posesori de permis de conducere, categoria B. Aşteptăm şi de această dată, cel puţin 500 de candidaţi”.

Zeci de tineri au bătut astăzi la poarta Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin. Majoritatea celor care au venit să-şi depună dosarul de candidat nu ştiu ce înseamnă meseria de poliţist, dar există şi excepţii. „Am dat concurs la şcoala de subofiţeri, dar am căzut la proba teoretică după ce am trecut de probele eliminatorii”, spune unul dintre candidaţi. O altă tânără a precizat că şi-a dorit încă din copilărie să fie poliţistă, iar acum a venit această oportunitate.

Înscrierile continuă până în 07 octombrie, zilnic între orele 09.00 – 16.00, iar concursul propriu-zis va fi susţinut în 19 noiembrie.

În prezent, nivelul de încadrare la IPJ Caraş-Severin este de 85%, dar numai pe hârtie. Practic, în urma încadrărilor din această primăvară s-a ajuns la această cifră, dar realitatea din teren este alta pentru că agenţii încadraţi atunci nu se află la posturi, ci la cursuri.

(Sebastian Dragomir)