[AUDIO-VIDEO] Suntem salvaţi! Vin chinezii în Caraş-Severin

688

Chinezii vor să investească în Caraş-Severin. O delegaţie formată din oameni de afaceri din China a fost prezentă astăzi, la Reşiţa pentru a deschide sucursala judeţeană a Camerei bilaterale de comerţ şi industrie România-China. Prin acest organism cameral se doreşte o colaborare directă între firmele cărăşene şi cele cu capital chinez şi totodată prezentarea oportunităţilor economice către investitorii chinezi care vor să dezvolte afaceri în Banatul montan. Prim-vicepreşedintele Camerei bilaterale de comerţ, Florea Voinea, spune că există un interes deosebit pentru Banatul montan.

„Pentru ei, tot ce înseamnă economie este important. Fie că vorbim de metalurgie, construcţii de maşini farmacie, de comerţ sau turism, ei investesc în absolut orice. Vin, prospectează piaţa şi oferta de investiţii pe care le-o dăm. În clipa în care s-au convins că e de câştigat, investesc.”

Unul dintre afaceriştii chinezi prezenţi la Reşiţa a fost şi Huang. Acesta a spus că vrea să-i ajute pe conaţionalii săi, interesaţi să-şi dezvolte afacerile, să testeze piaţa, să afle mai multe despre județ.

Delegaţia chineză s-a întâlnit astăzi şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţ, respectiv cu administraţia locală şi judeţeană. Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu consideră că este o iniţiativă mai mult decât salutară:

”Aș vrea, înainte de a face o scurtă prezentare, să vă urez, în avans, La mulți ani, pentru că la 1 octombrie este ziua Chinei, să vă mulțumesc pentru faptul că sunteți prezenți astăzi în județul Caraș-Severin, că se înființează în județul nostru o filială a Camerei de Comerț Româno-Chineză și sunt convins că aceasta poate pune bazele unei colaborări foarte bune pentru cetățenii județului nostru. Aș vrea să vă prezint și colegii care participă la această întâlnire: doamna prefect al județului Caraș-Severin, domnul vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, domnul primar al municipiului reședință de județ, primari din orașele județului, directori din cadrul Consiliului județean, oameni de afaceri din Caraș-Severin. Împreună cu doamna prefect și cu domnii primari, vom face și o prezentare a oportunităților de afaceri din județul Caraș-Severin”.

La rândul lor, reşiţenii cred că apariţia acestei camere de comerţ poate aduce beneficii judeţului:

„La banii pe care îi au chinezii, pot face orice”, spune unul dintre cetăţeni. Un altul consideră că „e bine să le dăm şansa să investească. N-au făcut-o până acum, poate şi din vina noastră”.

Preşedintele sucursalei Caraş-Severin a Camerei bilaterale de comerţ şi industrie România-China este Gheorghe Filipescu şi până în prezent, s-au înscris 14 membri.

(Sebastian Dragomir)