[FOTO-AUDIO] Recepţie cu scântei la Colegiul Economic din Reşiţa din cauza gravelor deficienţe de proiectare

408

După 8 ani de aşteptări, elevii Colegiului Economic al Banatului Montan din Reşiţa au o sală nouă de sport. Aceasta a fost recepţionată astăzi de o delegaţie de la Primăria Reşiţa, în prezenţa constructorului şi a conducerii unităţii de învăţământ. Investiţia a fost finalizată, deşi a avut grave deficienţe de proiectare. Tocmai din acest motiv a fost întârziată recepţia, spune viceprimarul Paul Vasile:

„Este o investiţie care trebuia să fie recepţionată acum două luni. S-a anulat recepţia din cauza lucrărilor necorespunzătoare. În cele din urmă, pe un proiect extraordinar de prost am reuşit să aducem această sală de sport la un nivel rezonabil. Ea a fost făcută din bani guvernamentali (n.r. 500 de mii de euro), la care se adaugă o contribuţie de 19% a Consiliului local pentru lucrările neeligibile”.

Reabilitarea şi modernizarea sălii de sport are o poveste îndelungată. În principiu, întârzierile au fost provocate de lipsa de finanţare, afirmă directorul Colegiului, Lenuţa Ciurel:

„Debutul acestei lucrări s-a făcut în 2008, când am primit finanţare de la Ministerul educaţiei. După un an s-a blocat finanţarea şi am primit alţi bani abia în 2015, prin POR. Ne bucurăm că vom putea desfăşura activităţi sportive în această sală, beneficiari fiind aproximativ 600 de elevi”.

Sala de sport are o suprafaţă de 430 de metri patraţi, un hol de acces, grupuri sanitare, duşuri şi vestiare şi comunică direct cu depozitul de materiale sportive şi vestiarul profesorilor. De asemenea, a mai fost amenajată o sală de fitness şi una de conferinţe, cu o capacitate de 100 de locuri.

(Sebastian Dragomir)