Noutăţi la început de an şcolar! Modificări aduse reglementărilor privind admiterea la liceu şi programul “Şcoala Altfel”

Aproape 3 milioane de elevi sunt aşteptaţi la şcoală din 12 septembrie.

Noul an şcolar aduce o serie de schimbări în privinţa admiterii la liceu şi a programului “Şcoala Altfel” care va fi extins.

Astfel intrarea în clasa a IX-a se va face într-o singură etapă computerizată, iar media claselor gimnaziale va conta mai puţin decât până acum. De acum, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a vor primi manuale gratuite. În schimb, în această toamnă vor sosi cu întârziere, din cauza contestaţiilor depuse în instanţă împotriva licitaţiilor organizate de minister, cele de clasa a IV-a de Limba română, Istorie, Geografie şi Ştiinţele naturii.

Una din noutăţile acestui nou an şcolar este că la evaluarea naţională media claselor V-VIII la admitere va reprezenta un procent de 20% şi nu de 25%, cum a fost în acest an şcolar. De asemenea, admiterea la liceu se va realiza într-o singură etapă computerizată. Aceasta va fi urmată de o altă etapă, în care vor fi analizate cazurile speciale.

În ceea ce priveşte programul naţional “Şcoala Altfel”, acesta se va întinde pe durata a cinci zile lucrătoare în una din perioadele 21 noiembrie – 2 decembrie 2016, 27 februarie-31 martie 2017 şi 15 mai – 9iune 2017, perioade valabile pentru învăţământul preşcolar şi primar.

RADOR

Cele mai citite

Related Articles