[UPDATE][AUDIO] USL şi PDL, noi divergenţe privind proiectul Roşia Montană

Rosia Montana peisaj

Ora 19.00

Comisia Parlamentară Specială a respins, în această seară, proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană. Liderii Uniunii Social-Liberale au anunţat astăzi că au convenit ca proiectul să primească raport de respingere în Comisia Parlamentară Specială. Opoziţia democrat-liberală apreciază că respingerea proiectului Guvernului cu privire la exploatarea minieră din Munţii Apuseni de către Comisia Parlamentară echivalează cu o moţiune de cenzură.

Ora 16.00

Liderii Uniunii Social-Liberale au anunţat astăzi că au convenit ca proiectul de lege referitor la exploatarea Roşia Montană să fie respins de Comisia Parlamentară Specială. Votul de respingere urmează să fie dat în această seară. După şedinţa USL, preşedintele Senatului şi al PNL, Crin Antonescu, a precizat că o nouă lege cadru va fi elaborată de Parlament şi va stabili criterii generale pentru exploatările miniere viitoare. La rândul său, premierul Victor Ponta a spus că proiectul minier de la Roşia Montană se va face în baza Legii cadru:

Democrat-liberalii cred că este necesară sesizarea corpului de control al premierului în legătură cu neregulile descoperite de Comisia Parlamentară la Roşia Montană Gold Corporation. Pe de altă parte, fostul ministru al mediului, Sulfina Barbu, susţine că nu există nicio presiune la adresa Guvernului pentru a relua discuţia despre acestă exploatare, pentru că firma româno-canadiană nu a obţinut niciodată acordul de mediu şi nu a convins instituţiile de specialitate în legătură cu siguranţa exploatării.

Opoziţia democrat-liberală apreciază că respingerea proiectului Guvernului cu privire exploatarea minieră din Munţii Apuseni de către Comisia parlamentară echivalează cu o moţiune de cenzură. Prim-vicepreşedintele PD-L, Andreea Paul:

Membri ai Comisiei Parlamentare Speciale, citaţi de redactorul Radio România Bogdan Isopescu, afirmă că raportul de respingere a proiectului de lege privind exploatarea de la Roşia Montană va conţine, printre altele, o recomandare către instituţiile statului pentru anchetarea neregulilor descoperite în cazul exploatării miniere. Deputatul PNL, Cristina Pocora, afirmă că în raportul Comisiei se vor regăsi atât sinteza audierilor, neregulile sesizate, precum şi recomandările Comisiei pe patru capitole.

Cele mai citite

Related Articles