1916. Note de război – un serial plin de dramatism şi emoţie marca Rador

8

Cu 100 de ani în urmă armata noastră intra în războiul ce avea să devină al Întregirii Naţionale, plină de entuziasm şi nerăbdare, la chemarea fraţilor români din Transilvania. Agenţia de presă Rador vă invită la o călătorie în timp, pentru a înţelege acele momente eroice, într-un nou serial de istorie orală, pe care îl veţi descoperi pe www.rador.ro.

Pe 27 august România a făcut pasul cel mare. Tinerii s-au dăruit ţării cu un devotament pe care unii dintre contemporanii noştri nu îl pot înţelege. Bilanţul primelor victorii din 1916, dar şi al primelor înfrângeri, avea să arate că ţelul întregirii neamului în hotarele ţării se poate atinge doar cu mari sacrificii.

Arhivele ne dezvăluie astăzi, cu interesante detalii, ce s-a întâmplat atunci cu românii aflaţi pe scena teatrului de război, dincolo de Carpaţi, în Dobrogea sau la Dunăre, în Bucureştiul ocupat de trupele Puterilor Centrale sau în Iaşiul plin de refugiaţi.

Interviurile păstrate în Arhiva de istorie orală a Radiodifuziunii ne emoţionează, ne înduioşează şi aduc la viaţă crâmpeie din aceste evenimente petrecute exact cu un veac în urmă. Lor le vom adăuga fotografii remarcabile.

Rador vă invită să urmăriţi, începând cu 27 august, serialul 1916. Note de război care va înfăţişa experienţe individuale, întâmplări şi trăiri din Primul Război Mondial povestite la microfon sau consemnate în jurnale şi scrisori inedite. Consultant ştiinţific va fi profesorul Corneliu Andonie, doctor în istorie, muzeograf la Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand.

Vă aşteptăm pe www.rador.ro, secţiunea istorie orală, pentru o lectură inedită, plină de emoţie şi de dramatism.